Голова КМДА Віталій Кличко у Деснянському районі проінспектував три об’єкти

 
                              Без попередження

Голова КМДА Віталій Кличко у Деснянському районі проінспектував три об’єкти, які не відповідають вимогам благоустрою

Вчора відбулася виїзна нарада голови КМДА Віталія Кличка, керівників районів і департаментів до Деснянського району столиці. Тут вони проінспектували три об’єкти, які не відповідають вимогам благоустрою, та на які найбільше скаржаться кияни. Серед них: кафе в зоні відпочинку по вул. Закревського, 87, місце найбільшого скупчення незаконних МАФів по вулиці Бальзака, 64 та стихійне сміттєзвалище біля будинку по вул. Милославській, 2.

Ярослава ЗОЛОТЬКО | «Хрещатик» Фото Бориса КОРПУСЕНКА

Під час перевірки першого проблемного об’єкта — кафе заступник голови КМДА Петро Пантелеєв наголосив: «Якщо підприємець розташував свій бізнес на прилеглій до зони відпочинку території, то він повинен встановити сміттєві баки поруч зі своїм об’єктом, прибирати. А то виходить, що люди купують їжу, а сміття викидають собі під ноги, тому що більше немає куди. Благоустрій — спільна справа підприємців і міста. Купити один бак для сміття коштує приблизно 2 тис. грн, на вивіз відходів потрібно не більше 500 грн на місяць. Вважаю, що це нормально, коли підприємець опікується тією територією, на якій заробляє гроші».

Він дав власнику кафе три дні на вирішення питання зі сміттям і запевнив, що при повторюванні такої ситуації цей торговельний об’єкт демонтують. Також він додав, що буде винесено догану керівництву КП «Плесо», тому що пильнувати, аби в зоні відпочинку було прибрано,— їхній обов’язок.

Власник торговельної точки Самір Джафаров сказав, що має договір на вивезення сміття, але показати його на вимогу очільників відмовився, мотивувавши це тим, що документ знаходиться у нього вдома. Він погодився встановити контейнер біля свого кафе, але висловив свою думку, що потрібно, аби місто облаштувало контейнерами всю зону відпочинку. А оскільки наразі такі урни відсутні, то в його контейнер кидатимуть непотріб навіть ті люди, які нічого у нього не купували.

Другим об’єктом, який проінспектувала міська влада, було місце найбільшого скупчення незаконних МАФів по вулиці Бальзака, 64. Тут мають демонтувати близько 50 МАФів, 20 з яких уже демонтовано. Присутні розділилися на два табори: мешканці навколишніх будинків, які проти «наливайок», та продавці МАФів, котрі вимагають залишити їхні робочі місця.

«Незаконні МАФи, які вбивають малий бізнес, що працює чесно і законно, прибиратимуться, незважаючи на опір власників. Незаконні МАФи і пересувні кав’ярні демпінгують, тим самим знищуючи малий бізнес. На багатьох перших поверхах приміщень написано «оренда», тому можна торгувати там, чесно сплачуючи податки»,— наголосив Володимир Кличко.

Пан Кличко доручив очільнику Деснянського району скласти список будівель, де є порожні приміщення на перших поверхах, які б можна було надати в оренду підприємцям як альтернативу кіоскам. «Я дав завдання керівнику району надати торгівцям список усіх вільних приміщень району, куди вони можуть переїхати і зайнятися торгівлею»,— зазначив Віталій Володимирович.

Мер повідомив, що у місті вже прибрано велику кількість незаконних МАФів — близько 4 тисяч. І ця робота триватиме, тому що Київ має бути чистою і комфортною столицею, а не містом-базаром.

Також було проінспектовано стихійне сміттєзвалище біля будинку по вул. Милославській, 2.

«Я неодноразово звертався і хочу наголосити щодо встановлення достатньої кількості баків для сміття. Ми бачимо звалище — це приклад того, що люди, не маючи можливості викидати сміття у призначені баки, кидають його де завгодно. Потрібно створити умови, поставити спеціальні урни, контейнери. І вивіз будівельних відходів влітку має бути щоденним, а не два рази на тиждень»,— звернувся до голів РДА очільник столиці.

Т. в. о. голови Деснянської райдержадміністрації Вадим Онуфрійчук розповів, що люди купують квартиру й роблять перепланування, а будівельне сміття викидають просто неба. Він запевнив, що найближчим часом в цьому місці встановлять великі контейнери для великогабаритного сміття. Також зроблять дощечки із закликом до мешканців кидати відходи у смітники
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter