13.10.2015

Моя професія – юрист
 
Юрист одна з найдавніших професій. Життя нашого соціуму побудоване на принципах верховенства закону. Врегулювання соціальних стосунків вимагає наявності знавців державної правової системи і охоронців дотримання правопорядку.

Юридичні спеціальності досить різноманітні за сферами діяльності, характером роботи і її умовами.  Сьогодні до нашої бібліотеки аби розказати про свою професію учням 9-го класу ЗОШ № 259 завітали представники юридичної справи різних галузей та сфер. 

Про особливості юридичної справи у відділах реєстрації актів цивільного стану розповідала Драгунова Ольга Костянтинівна, заступник начальника Деснянського ДРАЦС. Школярі дізналися, що людина стикається з юридичним діловодством протягом усього життя: народження, реєстрація шлюбу, його розірвання, зміна імені або прізвища, внесення змін або виправлень у документи, що засвідчують особу – усе це підлягає сфері юридичної справи. Вітюк Олена Володимирівна, головний спеціаліст Деснянського районного управління юстиції, описала специфіку роботи в органах юстиції. Дегтярева Юлія Сергіївна, старший державний виконавець виконавчої служби Деснянського району, розповіла про покарання та стягнення за порушення законодавства.

Юриспруденція, як виявилося, справа життєва, тому виступи наших гостей викликали багато питань та коментарів у школярів.

Для всіх майбутніх юристів бібліотекарки підготували спеціальну викладку правознавчої літератури «Моя професія юрист».
 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter