16.10.2015

Витинанка-козачок
(майстер-клас)

У продовження святкування Дня українського козацтва у бібліотеці сьогодні пройшов майстер-клас, на якому діти власними руками робили листівки-привітання для бійців, які несуть службу в зоні АТО.

Майстриня з ОКЦ «Дивосвіт» Сокольчук Надія Василівна навчала учасниць майстер-класу техніці витинанки, у якій діти вирізували фігури козаків із кольорового паперу.

Бібліотекар розповіла дітям деякі факти з історії українського козацтва та презентувала виставку літератури, на якій представлені художні та історичні книжки про «вільних людей».

Техніка орнаментальних прикрас є видом декоративно-прикладного мистецтва широко розповсюдженим і традиційним в Україні. Витинанки служили прикрасою стін, фіранок, печей, витинанками зі шкіри прикрашали одяг. Напевно, багато хто з нас робить сніжинки у техніці витинанки готуючись до святкування Нового року.

Сьогоднішні витинанки також святкові. З докладанням кропітких старань на картонну основу розмістилися справжні козаки на конях із вусами і оселедцями, які поїдуть вітати тих, кому призначені.
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter