Відкриття дорожньої розв'язки з вул. Бальзака на просп. Ватутина

Скрипнікова, Катерина.Троєщина: однією проблемою менше : [відкрили дорожню розв'язку з вул. Бальзака на просп. Ватутина] // Вечірній Київ (четвер). - 2015. - 17 верес. (№ 37). - С. 6 : фото.
 
Троєщина: однією проблемою менше
Катерина СКРИПНІКОВА

  Жителі Троєщини багато років не мали можливості виїхати з вулиці Бальзака на проспект Ватутіна. Нині тут відкрили довгоочікувану дорожню розв'язку.

  - Сьогодні тут - двосторонній рух, тобто дорога стала максимально зручною для всіх, - прокоментував Віталій Володимирович, це будівельне питання, розпочавши робочий день з Деснянського району. І додав, що це дрібниці порівняно з тим, що його команда має зробити.
Проте настрій мера, як побачила «Вечірка», не був піднесеним.
  - Знаєте, найвища похвала для підлеглих, - це, мабуть, коли не мер хвалить, - поділився Віталій Володимирович із «Вечіркою». А до голови району чи керівника ЖЕКу підходять зі словами, що проблеми, з якими вони раніше зверталися, вирішені. Безумовно, ми поступово змінюємо місто - і це стосується не лише Троєщини. Будуємо нові дороги, відкриваємо спортивні майданчики, школи, дитсадки... Щодо прибудинкових територій, то і тут, у Деснянському районі, також тривають нагальні роботи: замінюють асфальт, розширюють тротуари. Вже відремонтовано понад півтисячі дворів, у планах - ще 60 (до речі, ремонт одного звичайного двору коштує 880 тисяч гривень). Насамперед ми перекладаємо асфальту спальних районах, де ще ніколи після зведення будинків не асфальтували по-новому. І робимо це, зауважу, не там, де їздять високопосадовці...
До речі, троєщинці мера, що називається, атакували: критикували і дякували, тисну¬ли руку і просто фотографувалися з ним.
  - Та він лише воду тут мутить, і все! - каже хтось роздратовано за спиною Кличка.
   - Та що ти кажеш! - обурився інший. - Скільки він уже зробив у місті, подивися!..
Проте цих слів Віталій Кличко не почув. Він пішов далі до людей.

до теми

Про що запитували мера кияни

   Нові трамваї курсуватимуть на Троєщині? Нинішні такі допотопні, що й дивитися соромно.
Кличко відповів, що такий транспорт уже закуплено: у салонах трамваїв є WI-FI, кондиціонери, можна буде навіть зарядити мобільний. І сходинка у трамвай лише одна - для матусь із колясками, літніх людей та інвалідів це дуже зручно.
  Про особисті проблеми: маленькі зарплати, високі житлово-комунальні тарифи, пільговий проїзд у транспорті. Ці питання, до речі, найбільше хвилюють і самого Віталія Кличка.
   - Ми зробили все, щоб пом'якшити фінансове навантаження на людей, - розповів Віталій Володимирович «Вечірці».
  -Тарифи на вивезення сміття, прибирання прибудинкових територій, під'їздів не зростали. Також намагаємося поставити лічильники тепла до початку нового опалювального сезону. Адже будинки, в яких є лічильники, сплачують майже на 30 відсотків менше за енергію.
   Мер пообіцяв, що цьогоріч лічильники тепла встановлять у 6 тисячах будинків. А отже, люди платити муть за комуналку менше.
Коли буде метро на Троєщину?
  А ось це питання поки що не вирішується: для того, щоб було метро, треба завершити будівництво моста. На це, за словами міського голови, потрібно 4,5 млрд гривень.

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter