Благодійний фонд "Свято-Покровський" опікується малозабезпеченими мешканцями

 
  Пам’ятаємо про тих, хто потребує допомоги та підтримки

   Вже понад сім років благодійний фонд «Свято-Покровський» опікується малозабезпеченими мешканцями Деснянського району столиці

   Вже понад сім років БФ «Свято-Покровський» опікується нагальними проблемами мешканців Троєщини: допомагає дітям з обмеженими фізичними можливостями, багатодітним та малозабезпеченим сім’ям, інвалідам, підтримує ветеранів ВВВ, учасників війни в Афганістані, бійців АТО та їх родини, вирішує питання облаштування дитячих садочків та благоустрою району (відновлення дитячих та спортивних майданчиків). Не залишається поза увагою й духовно-патріотична робота з виховання дітей та молоді.

Ксенія КРУПОДЕРА | спеціально для «Хрещатика» Фото Олексія ІВАНОВА

  Преображення Господнє — Яблучний Спас — свято християнського миру, яке завжди відзначали в народі з великою урочистістю. Недаремно його вважають Великим Спасом, святом врожаю — святом плодів сонця. І цього світлого та прекрасного дня благодійний фонд «Свято-Покровський» підготував фрукти, які освячуються в церквах.

  БФ «Свято-Покровський» допомагає дітям з обмеженими фізичними можливостями, багатодітним та малозабезпеченим сім`ям, інвалідам, підтримує ветеранів ВВВ, учасників війни в Афганістані, бійців АТО та їхні родини

  Почесний президент, голова наглядової ради соціального благодійного фонду «Свято-Покровський» Михайло Іщенко наділений найважливішими людськими якостями: душевною щедрістю та добротою серця. «У наш важкий час багато людей потребують піклування, уваги, підтримки та простого доброго слова і ми намагалися як можемо допомогти їм», —  розповів він.

   Днями працівники та добровільні помічники фонду завітали до Будинку інвалідів «Пенсіон», Будинку дітей-сиріт «Берізка» та до Всеукраїнської ліги інвалідів «Софія».

  Будинок інвалідів «Пенсіон» знаходиться за адресою вулиця Маршала Жукова, 2, в ньому мешкає 253 ветерани праці, до яких і завітали з подарунками працівники фонду. Для ветеранів це було досить неочікувано. Благодійний фонд представляла Наталія Каценюк, яка вручила присутнім подарунки до свята. «Православні відзначають велике свято Спаса — Преображення Господнє. Навколо нас — жорстокий світ, важкі часи. Ми хочемо зігріти ваші серця та донести слова тепла і доброти. Бажаємо, щоб і до вашої оселі завітало велике християнське свято», — зазначила під час привітання пані Каценюк.

   У «Пенсіоні» проживають люди, які мають звання «ветеран праці» — від простого робітника до директора школи, навіть депутата.
    Представник фонду Наталія Каценюк вручила подарунки до свята киянам, які перебувають в Будинку інвалідів «Пенсіон»

   «Я все життя працювала директором школи, дуже вдячна таким організаціям і хочу наголосити на тому, що люди, які допомагають, роблять дуже велику справу. Хочу подякувати за привітання, підтримку, піклування»,— поділилася ветеран праці, мешканка «Пенсіону» Ольга Федоренко.

   Київський міський будинок дитини «Берізка» розташований за адресою вулиця Маршала Жукова, 4. Тут мешкають діти від народження до 6 років. Також у закладі є відділення для ВІЛ-інфікованих. На сьогодні у цьому унікальному закладі виховується 80 діток, з них, на жаль, 33 — діти-інваліди.

   «У нас багато потреб: дитячий одяг, предмети гігієни, дитяче харчування тощо. Це державний заклад, платних послуг у нас нема. Глобальною проблемою сьогодення є капітальний ремонт господарського корпусу. Для нас свято Спаса — особливе, наші вихованці приймають хрещення у стінах закладу. Ми щиро вдячні фонду за допомогу та піклування, для нас це дуже важливо», — підкреслив головний лікар Будинку дитини Олександр Могильний.

   Головний лікар Будинку дитини Олександр Могильний зазначив, що для їхнього закладу свято Спаса – особливе, бо саме тут приймають хрещення маленькі пацієнти

   Благодійним фондом наразі реалізовано чимало проектів — як для мешканців Деснянського району, так і для установ та громадських організацій.

  За період функціонування організації надано фінансової і матеріальної допомоги на загальну суму понад півмільйона гривень.

   Також цього дня працівники фонду завітали з подарунками до громадської організації «Ліга інвалідів «Софія», яка розташована за адресою — вул. Мілютенка, 23. До слова, нещодавно організація отримала статус Всеукраїнської.
Фото Олексія ІВАНОВА

  «Нам дуже приємно, що БФ «Свято-Покровський» пам’ятає про нас, дає можливість зібратися разом, поспілкуватися. Всім потрібен позитив, а особливо людям з обмеженими фізичними можливостями. Дякуємо організаторам за подарунки, поздоровлення та увагу», — наголосила голова правління ГО Всеукраїнська ліга інвалідів «Софія» Наталія Абрамова

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter