28.10.2015

Заняття гуртка юних любителів природи «Капітошка»
 
Чергове засідання гуртка «Капітошка» юні любителі природи вирішили провести не традиційно у бібліотеці ім. Ю.Гагаріна для дітей, а у Центрі дитячої та юнацької творчості. І це не раптово, бо головна мета його була – розширити коло не тільки природолюбчиків, але й прихильників читання, звернути увагу  ровесників до художніх творів про природу.
 
За допомогою бібліотекарів була по-новому відкрита "Лісова газета" чудового письменника Віталія Біанкі, його пізнавальні казки і реалістичні оповідання. Діти з задоволенням розповідали про свої улюблені книжки, згадували народні казки про тварин, твори та малюнки Є. Чарушина, "Золотий луг" М. Пришвіна,  вірші Т. Шевченка, Л. Українки… А допомогли їм у цьому незвичайна вікторина, весела гра «Хто літає» та книжкова виставка.
 
Головне відкриття цієї зустрічі: треба більш читати художніх творів про природу! Їх привабливість не тільки у сюжетності, таємничості, фантастичності, яскраво намальованих образах. Вони розповідають про такі незвичайні повадки тварин, явища природи, про яки не завжди прочитаєш навіть в енциклопедіях.
 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter