5.11.2015

«Діапазон – епоха. Борис Олійник»
(літературний портрет)

Нещодавно в Національній опері України пройшов ювілейний творчий вечір Бориса Олійника під назвою "За честь і лицарські права", приурочений до його дня народження. Поету і відомому громадському діячеві виповнилося 80 років.

У числі всіх закладів освіти і культури бібліотека приєднується до привітань Бориса Ілліча. До ювілею поета бібліотекарки підготували виставку «Вартовий рідного слова», за допомогою якої ви можете познайомитися з постаттю українського поета, прочитати його критичні есеї, гострі журналістські статті, і, звісно ж, насолодитися великою добіркою поетичних творів митця.

Літературний портрет Бориса Олійника 5 листопада у бібліотеці ми малювали разом із учнями 5 класу ЗОШ № 249. З переліку літературних нагород і відзнак, низки державних посад, політичних висловлювань та конкретних дій, спогадів друзів, влучних зауважень у інтерв’ю вималювалася неабиякої величини і безлічі граней постать, але із одним твердим стрижнем, проілюструвати який можна спробувати словами самого Б.Олійника: «…бути чесним. Не за рахунок когось жити. І найстрашніше для людини, тим паче, для письменника, - це зрадити друга, в особі якого ми бачимо свою Вітчизну».
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter