18.11.2015

Український геноцид

Напередодні 82-х роковин голодомору 1930-х рр. 18 листопада у бібліотеці для дітей №115 відбулася зустріч із Наталією Дзюбенко-Мейс, письменницею, журналісткою, дружиною відомого американського та українського історика, дослідника голодомору в Україні 1932-1933-х рр. Джеймса Мейса.

Авторка поетичних збірок та роману «Андрій Первозванний» зібрала велику аудиторію учнів: 10 клас ЗОШ №270 та 9 клас ЗОШ №294. Пані Наталія розповіла про дослідження Джеймсом Мейсом величезної трагедії, його роботу над відновленням та збереженням пам’яті українського народу. Його дослідження цінні не лише тим, що саме вони зрушили і вперше гучно озвучили тему голодомору, а й тим, що ґрунтуються вони на спогадах свідків та учасників сумнозвісних історичних подій.

Окрім відомих вже книжок «Жнива скорботи: Радянська колективізація і голодомор», «33-й: голод: Народна Книга-Меморіал», пані Наталія презентувала свою нову збірку поезій «Та, що, біжить по стерні…», з якої прочитала власні вірші. Авторка подарувала кілька примірників нашій бібліотеці та школярам, на яких залишила авторські підписи.

Тож приходьте! Новоподарована збірка із підписом авторки чекає на вас на книжковій виставці присвяченій темі голодомору в Україні «Голодомор: почути через мовчання», яка знаходиться у читальній залі старшого відділу обслуговування читачів. 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter