На Троєщині відремонтували дитсадок № 795

 
У Деснянському районі відремонтували дитячий садочок комбінованого типу  
 
У Деснянському районі відремонтували дитячий садочок комбінованого типу
Леся КЕСАРЧУК

    На відновлення цього дошкільного закладу витратили понад 10 млн. грн., з яких понад 4 млн. надала німецька сторона. Тепер у дитсадку відкрито шість додаткових груп для київських малюків. Щойно оченята маляти побачили світ, а батьки вже клопочуться про дитячий садочок, адже черги до них сягають вражаючих цифр. Молода мама Вікторія Лещенко, котра проживає в Деснянському районі, розповідає, що дочекатися своєї черги майже нереально. Саме тому її дуже потішила новина про відкриття в дитсадку №795 шести додаткових груп для малечі.
    - Цей дитячий садочок дуже потрібен батькам. Ми стали в чергу ще з часу народження нашого синочка. У п’яти садочках черга була майже тисячу осіб, і ми ледь не останні в списку. Сподіваємося, що зможемо потрапити в оновлені групи й займатися тут, – зазначає пані Вікторія.
    Історія реконструкції дитячого садка №795 почалася 2012 року. Саме тоді він потрапив до програми відновлення дошкільних закладів Києва. Загалом на ремонт садочка витратили майже 10,5 млн грн. З них понад 4 млн надійшли від німецького уряду.
    - Міська влада комплексно розв’язує проблему нестачі місць у дитячих садочках столиці. Зокрема, ми будуємо нові дошкільні навчальні заклади, відновлюємо роботу тих дитсадків та окремих груп у них, що раніше використовувалися не за цільовим призначенням. Для цього місто залучає не лише бюджетні, а й позабюджетні кошти, – зауважила заступник голови КМДА Ганна Старостенко.
    Сьогодні садочок №795 не впізнати: тут замінили вікна, утеплили приміщення, реставрували фасад. Капітально відремонтували будівлю всередині. Якісна підлога, яскраве покриття та новеньке приладдя в групах. Виконані ремонтні роботи позитивно оцінили й німецькі партнери.
    Нагадаємо, що за домовленістю міського голови Віталія Кличка Київ залучив 4,5 млн євро позабюджетних коштів для розвитку соціальної інфраструктури міста, зокрема на відновлення додаткових груп у дитсадках, які не використовувалися за призначенням, а це 29 дитсадків. У чотирьох з них ремонтні роботи вже завершені, у решті підготували всю проектну документацію та планують розпочати роботи найближчим часом. Проект розрахований на два роки.

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter