5.05.2016

У годину сувору і грізну дорослими стали вони
(бесіда-спомин про дітей героїв Другої світової війни)

До Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у бібліотеці пройшла бесіда-спомин про маленьких великих героїв війни. Разом із школярами ЗОШ №251 ми говорили про дітей, які встали на захист рідної землі. Ми підібрали тему, яка є водночас і близькою, і вражаючою для аудиторії нашої бібліотеки, вона створює поле самоідентифікації для читача підліткового віку.

Діти-герої Другої світової – це дівчата та хлопчики від наймолодшого віку до 16 років, які під тиском обставин, або за власним бажанням, навіть, попри заборони і протести дорослих усіма правдами й неправдами приєднувались до військових частин та партизанських загонів, діти, які віддавали свої життя за мир. Усі вони подорослішали ще в дитинстві і крізь подальше життя пронесли невимовний досвід, який стримано і скупо передають воєнні хроніки й довідки.

Киянці санітарці та розвідниці Марії Бровиченко, яка потрапила на фронт у 14-річному віці, посмертно на 20ті роковини перемоги присвоєно звання Героїні Радянського Союзу. Юний розвідник Радік Руднев з перших днів війни разом з батьком ділив труднощі партизанської боротьби. Ці та інші історії розказала нашим читачам бібліотекарка Алла Олександрівна. У нашій бібліотеці ви знайдете багато спогадів та історичних праць про Другу світову війну, велика частина з яких представлена на книжкових виставках, влаштованих для вашої зручності: «Подвиг безсмертний – пам’ять нетлінна», «Діти-герої», «Спасибі вам солдати перемоги».

Історії цих дітей є свідченням жахів, які несе за собою війна і насильство, свідченням людської жорстокості та безглуздя. Краще жити в мирі, ніж боротися за нього.
 

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter