03.11.2016

«Незгасне свіча пам’яті народної…»
Історичний вечір
 
ЦРБ ім. П.Загребельного продовжує працювати за освітнім проектом «Україна. Становлення державності. Ч.ІІ.». В рамках проекту протягом року в бібліотеці були експоновані численні книжкові тематичні експозиції, відбулись історичні, літературознавчі вечори для користувачів різних вікових категорій.
3 листопада в Галереї мистецтв ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся історичний вечір «Україна в 30-ті роки ХХ століття». В заході взяла участь Наталія Язорівна Дзюбенко-Мейс, мешканка Деснянського району та вчителі історії загально-освітніх навчальних закладів району.
 
Наталія Дзюбенко-Мейс – заслужений працівник культури України, історик, письменниця, журналістка, автор поетичних збірок, відомого роману «Андрій Первозванний». Протягом багатьох років вона була опорою своєму чоловікові Джеймсу Мейсу - видатному вченому, журналісту, який першим серед істориків та в усьому журналістському світі почав досліджувати й відкривати широкій громадськості правду про Голодомор в Україні.
 
Пані Наталія, як історик ознайомила присутніх з фактами печальних подій.
Голодомор 1932 - 1933 років, який призвів до багатомільйонних людських втрат на території Української СРСР, був викликаний свідомими і цілеспрямованими заходами вищого керівництва Радянського Союзу та розрахований на придушення українського національно-визвольного руху і фізичного знищення частини українських селян.
 
Пані Наталія приділила увагу тому, яке важливе місце займає «образ свічки» в нашій культурі та історичній пам’яті українців. Автор презентувала учасникам вечора свої вірші про голодомор та ліричні поезії.
 
Побажаємо пані Наталії натхнення,радості, нових вражень та виконання всіх майбутніх творчих задумів!
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter