"Окремо даю гроші на корм — 50 гривень щодня"

Міняйло, Наталія. "Окремо даю гроші на корм - 50 гривень щодня" : у восьми районах Києва облаштовані 50 собачих майданчиків : [в т. ч. в Деснянському р-ні] // Газета по-українськи. - 2016. - 5 трав. (№ 36). - С. 5 : сх

"Окремо даю гроші на корм — 50 гривень щодня"

"Мене звати Даша. Мені 11 років. Вигулюю собак. Працюю кожен день, крім середи. У будні дні після 15:15. Моя послуга коштує 20 гривень". Таке оголошення з'явилося 22 квітня на дверях під'їзду 16-поверхівки по вул. Богатирській. Наклеїла 11-річна Дарія Шугалія.

— Мріяла про кросівки на колесах. Такі є майже у всіх моїх друзів, але дорогі. Мама запропонувала самій заробити на них, — розповідає Дарія. — Вобщє, я найдужче ­люблю котів. У мене було двоє — Кокос і Борис. Мічтаю про собаку — якогось тер'єра, таксу чи далматинця. Мама не дозволяє. Тому вирішила заробляти тим, що вигулюватиму їх після уроків. Не боюся навіть великих собацюр. Раніше мріяла стати ветеринаром.

Послуги з вигулу тварин у столиці надають дві компанії "Волкін Дог" та "Консьєрж Груп". За 30 хв. прогулянки із псом беруть від 90 грн.

— Звертаються переважно заможні клієнти. Працівники банків, люди творчих професій. Вигулюємо будь-які породи собак. У нас працюють досвідчені кінологи. Пропонуємо також перетримати тварину, якщо господар їде у відрядження або відпустку. Попередньо укладаємо договір про послугу, — каже менеджер 26-річна Олена Прохорова.

14-річний Кирило Лєпьошкін вигулює собак кілька місяців. За годину бере близько 60 грн.

— Вигулюю пуделів, біглів, кокер-спанієлів. Не беруся за великих собак бійцівських порід. З такими страшно. Треба мати досвід. Почав цим займатися, щоб не просити в батьків кишенькових грошей. Тато з мамою спочатку були проти, потім підтримали. Горді, що не дають на гульки з друзями й поповнення мобільного рахунку.

Киянка 44-річна Людмила Войтович просить сусідку вигулювати 6-місячну таксу Емму. Платить 1 тис. грн на місяць.

— Працюю дизайнером великої компанії. Весь день — на роботі. Часу погуляти з Еммочкою не маю. Торік повісила оголошення у під'їзді, відгукнулася баба Варя. Вона виводить Емму на вулицю двічі на день. О восьмій ранку забирає її, коли йду на роботу. Гуляють до 9:00. Після обіду — з 15:00 до 16:00. Окремо даю гроші на корм — 50 гривень щодня. За них сусідка купує м'ясо й субпродукти.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter