В Деснянському районі з'явиться музичний пам'ятник

В Деснянському районі з'явиться музичний пам'ятник : [на Троєщині на перехресті вулиць Драйзера і Бальзака відкрили каплицю з карильйоном] // За київським часом. - 2016. - серп. (№ 43). - С. 3 : фото.

На столичній Троєщині на перетині вулиць Драйзера і Бальзака відкрили каплицю з карильйоном. 15 дзвонів різної форми і ваги, котрі відрізняються сплавом та матеріалом виготовлення, мають діапазон звучання від 2-х до 6-ти октав. За допомогою годинникового механізму дзвони виконують мелодію у певний заданий час. Висота споруди — 6 метрів. Монумент у вигляді гранітної арки за задумом архітектора Олександра Коломійця символізує єднання українського народу на шляху подолання Чорнобильської катастрофи та вшановує подвиг героїв-чорнобильців. Каплиця стала продовженням Меморіального комплексу «Героям Чорнобиля», з’єднавши його з Алеєю Пам’яті у парку «Деснянський».

Цей пам’ятник не випадково з’явився саме в Деснянському районі, адже тут проживає найбільша в Києві кількість постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи — майже 20 тисяч чоловік. Для них Деснянський район став другою домівкою, оскільки в 1986 році прийняв до себе евакуйованих з Чорнобиля і Прип’яті.

Мелодії для троєщанського карильйону записав відомий дзвонар, заслужений артист України Георгій Черненко. Той самий, що створив візитівку православного Києва — карильйон Михайлівського Золотоверхого собору.
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter