06.04.2017

Подорож до витоків книгодрукування
Віртуальна екскурсія

«Книжки приємно прочитати,
А спробуй їх створити!
Тонке мистецтво друкувати,
Якого треба вчити.»


Чи усвідомлюємо ми, який непростий шлях подолала книга, щоб дійти до нас? І як створювалися книги? Невже їх від руки писали? По літерці складали? У нашу комп'ютерну еру це навіть складно уявити! А відповіді на ці запитання учні 3-х класів СШ № 213 отримали від співробітника Державного музею книги та друкування Коренди Лариси Григорівни, на зустріч із якою завітали до бібліотеки.

Мандруючи у часі, школярі дізналися про секрети створення книг, про найдавніші книжки, «сторінками» яких ставали камені, сокири, щити, про книги-сувої з папірусу, про рукописні книги, про перші друкарські верстати. Україна ж завдячує Івану Федорову, котрий понад 400 років тому в стародавньому місті Острозі надрукував перший «Буквар» і книгу «Апостол». Зараз же у нашій країні є сотні друкарень, де щоденно з’являються десятки книг, зокрема, і для дітей.
Зацікавлено юні читачі переглянули презентацію «Від стін печер – до друкованої книги» та обирали книжки із добірки «Скарби слов’янського світу». А експонати із Державному музею книги і друкарства, з якими ознайомила пані Лариса, спонукають дітей до відвідування культурного закладу на території Києво-Печерської Лаври, щоб більше пізнати історію книги та вшанувати великий подвиг першопрохідців у справі писемності та друкарства, який назавжди залишиться неперевершеним для всіх сучасних і майбутніх поколінь.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter