19.09.2017

«Японія і я»
Виставка-інсталяція

19 вересня  в Муніципальній галереї мистецтв спільно з Українською Асоціацією Ручної Творчості (UAHA) відкрилася виставка «Японія і Я», яка присвячена Року Японії в Україні та до 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Японією та Україною.
Вперше в Києві експонуються роботи більш як тридцяти  майстрів з різних регіонів України, натхнених Японією.
На виставці представлені авторські ляльки на японську тематику (порцелянові, гіпсові, з полімерної глини, з японської маси для ліплення – паперклей, з пап’є-маше, текстильні та з інших матеріалів), тедді та тедді-долл, антикварні японські ляльки з приватних колекцій, живопис фунтиком, вишивки стрічками, мікро-вишивка хрестиком, витвори з печворку, японської вишивки сашіко, японського квілтінгу, живопис на японську тематику та інше.
Особливу атмосферу створює унікальна міні експозиція «7-5-3» або Японська іграшка від Едо до сьогодення, яку нам надав Державний музей іграшки міста Київ.
Вперше в Києві  представлені антикварні ляльки з приватних колекцій Філіпової О. (місто Одеса) та Воропай О. (місто Київ).
Запрошуємо киян та гостей міста познайомитися з багатогранною культурою японських ігор та іграшок, знайти схожі риси, які притаманні нашим тисячолітнім культурам.

Виставка триває з 20 до 27 вересня.
Вхід вільний.

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter