«Биківня — територія пам’яті»


«Биківня — територія пам’яті»
 
Учора в приміщенні Київської міської ради відбувся круглий стіл на тему: «Роковини Великого терору: Биківнянський вимір». У програмі заходу відкриття фотодокументальної виставки «Биківня — територія пам’яті».
Експозицію приурочено до трагічних подій, що мали місце в цей час у місті Києві, зокрема, масових поховань безневинних громадян, у більшості мешканців столиці, поблизу селища Биківня. Також відбулася демонстрація короткометражного документального фільму «Щоденник Соловецької прощі».
Вшанування пам’яті провели згідно Указу Президента України від 23 березня 2017 року №75 «Про заходи у зв’язку з 80-ми роковинами Великого терору — масових політичних репресій 1937—1938 років» комісія Київської міської ради з питань поновлення прав реабілітованих разом із Київським товариством політв’язнів та жертв репресій і Національним історико-меморіальним заповідником «Биківнянські могили».

Виставка «Биківня — територія пам'яті» — це спільний проект Національного історико-меморіального заповідника «Биків-нянські могили» та Українського інституту національної пам’яті. 12 банерів розповідають про розгортання і перебіг «Великого терору» в Україні, «територію смерті» — місця масових розстрілів у Києві, історії жертв та їхніх убивць, а ще – про нелегкий шлях повернення історичної пам’яті про Биківнянський злочин. Експозиція містить унікальні документи й фото з українських архівів.

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter