У Биківнянському лісі вшанували пам’ять жертв сталінських репресій

У Биківнянському лісі вшанували пам’ять жертв сталінських репресій

У неділю в історико-меморіальному заповіднику «Биківнянські могили» за участі перших осіб держави відбулися жалобні заходи. Тут вшанували жертв сталінських репресій.
 
«Десятки років радянська влада приховувала страшну таємницю Биківні, а тим часом знаходилися відчайдухи, які навіть в умовах диктатури насмілювалися вимагати правди, так як це робили наші шістдесятники — Лесь Танюк, Алла Горська та Василь Симоненко», — сказав Президент України Петро Порошенко.
 
Глава держави зауважив, що радянська влада намагалася перекласти відповідальність за злочини в Биківні на нацистів та згадав українських патріотів, які зробили все для того, аби правда про трагедію та злочини радянського режиму стали відомі співвітчизникам.
 
«Україна має знати імена особистостей, які боролися за правду і справедливість. Це мій обов’язок — говорити про них», — заявив пан Порошенко.
 
Київський міський голова Віталій Кличко разом із першими особами держави взяв участь у заходах до Дня пам’яті жертв політичних репресій.
 
«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять жертв політичних репресій, згадуємо жахливі наслідки політики Сталіна і його тоталітарної системи, яка знищувала цілі народи. Биківня — це одна із страшних і трагічних сторінок в історії України, — відзначив Віталій Володимирович. — Тут, під Києвом, органами НКВС було розстріляно, закатовано і поховано понад 14 тисяч невинних людей. Українців, яким тоталітарна система винесла вирок — «ворог народу».
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter