Нові надходження Список нових надходжень ЦРБ ім. П.А. Загребельного за 1 квартал 2018 року

Список нових надходжень ЦРБ ім. П.А. Загребельного за 1 квартал 2018 року

 

 
Винничук, Ю. Лютеція : роман / Юрій Винничук. – Харків : Фоліо, 2017. – 314 с. : портр.

Роман «Лютеція»  – черговий постмодерний витвір Юрія Винничука з елементами містики, детективу, еротики, гумору і смутку. Автор зупиняється «на півдорозі», щоб озирнутися назад і довідатися, хто він насправді. І все це на тлі нестримних любовних пригод не тільки автора, але й львівського Дон Жуана 1840-х років Івана Вагилевича.


Таємничу Лютецію, дівчину зі снів, розшукують герої роману. На перепоні цих пошуків стоїть не менш таємнича організація, члени якої носять імена карт. А десь поза цим світом триває Велика Битва, звістки про яку приносять ціною свого життя мужні Листарі, до яких належить і Лютеція.


 
Гончарова, Р. Дзвони долі : п'єси / Раїса Гончарова. – Київ : Фенікс, 2017. – 176 с. : іл.

«Дзвони долі» - це перша книга перекладачки і драматургині Раїси Гончарової. До збірки увійшло сім різножанрових п’єс. Напрочуд живих, зітканих з життєвого фактажу, котрі легко читаються, що власне, не притаманно текстам цього жанру. На сторінках книги зустрічаються жінки різні за віком, статусом та географією проживання: від вчительки, бібліотекарки, журналістки, наукового співробітника, менеджера, до однієї з найбагатших жінок Франції.

Книга буде цікавою не тільки діячам театру, але й тим, хто любить українську літературу. Видання адресоване широкому читацькому загалу. 

 
Дзюба, І. М. Чорний романтик Сергій Жадан / Іван Михайлович Дзюба. – Київ : Либідь, 2017. – 110 с. : іл.

Книжка - своєрідна зустріч двох поколінь українських літераторів. Авторитетний і досвідчений Іван Дзюба ділиться своїми думками щодо творчості Сергія Жадана - одного з кумирів нинішньої молоді.

Для широкого загалу.

 

Дереш, Л. Спустошення : роман / Любко Дереш. – Львів : Анетти Антоненко, 2017. – 375 с.


Спекотний серпневий день. Троє чоловіків опиняються на одній лінії подій. Кожен здійснює відчайдушну спробу змінити власний сценарій, сценарій людей навколо, сценарій історії.
 

Відомий журналіст Федір Могила влаштовується помічником серйозного інвестора, який бажає вкрай швидко сформувати ринок психотехнологій. Вони вступають в альянс із колишнім працівником закритих лабораторій, професором Гуровим, щоб здійснити інноваційний прорив. Однак кожен із учасників цього союзу, як виявляється, має приховані мотиви. Що це? Сценарії, запущені з аномальної Зони? Постінформаційний апокаліпсис? Чи жадоба сенсу, щоби вистояти у боротьбі зі Звіром, якого Гайдеґґер називав Ніщо?

 

Добровольчі батальйони / Катерина Гладка та ін. ; упоряд. Артем Шевченко. – 2-ге вид., перероб. та доп. – Харків : Фоліо, 2017. – 325 с.


Книга – хроніка діяльності добровольчих батальйонів і водночас роздуми над природою добровольчого руху. Створення добровольчих батальйонів, їхній бойовий шлях і сучасний стан – про все це розповідають в книзі безпосередні учасники подій, політики, військові, громадські активісти та волонтери.


 
Жадан, С. В. Інтернат : роман / Сергій Вікторович Жадан. – Чернівці : Meridian Czernowitz, 2017. – 335 с. : іл.

"Інтернат" – новий роман Сергія Жадана. Він розповідає про те, як змінилося життя людей, коли на Сході України почалась війна.

На думку автора, "цю книгу добре було б прочитати людям, які ніколи не були на українському Сході, які складають своє враження про Донбас та українсько-російську війну виключно з повідомлень ЗМІ та загальних настроїв у соціальних мережах. Тим, хто готовий за електоральними відсотками побачити живі обличчя".


 

Замовляння крові : антологія оповідань журналу "Київ" / упоряд. Теодозія Зарівна. – Київ : Фенікс, 2017. – 320 с.


Замовляння крові – магічний процес, під час якого за допомогою озвучених слів перестає текти кров і тіло людське оздоровлюється. Тож твори, зібрані у цій книзі, від трагічних, драматичних і аж до комічних, виповнені гарячим бажанням упорядкувати світ, зробити його гармонійним, людинолюбним і мирним.


 

Келлі, М. Х. Бузкові дівчата : роман / Марта Холл Келлі ; пер. з англ. В. Горбатька. – Київ : Нора-Друк, 2017. – 543 с.


Натхненний життям реальної героїні Другої світової війни, цей роман розкриває історію любові, спокути і секретів, які приховувалися протягом багатьох десятиліть.
 

Одна з героїнь цього роману - Кароліна Феррідей працює у Французькому консульстві у Нью-Йорку. Але її життя кардинально змінюється, коли гітлерівська армія вторгається до Польщі у вересні 1939 року, а невдовзі у 1940 році окуповує Францію.  Інші героїні Кася Кужмерик та Герта Оберхойзер також опиняються у скрутному становищі. Життя цих трьох жінок неймовірним чином перетинається. Їхні історії розгортаються на різних континентах: від Нью-Йорка до Парижа, Німеччини та Польщі. Кароліна і Кася прагнуть відновити справедливість для тих, кого історія забула.Це захоплива книжка про подолання мирними людьми тих випробувань, з якими їх зіштовхнула війна.


 
Коллінз, Дж. Від хорошого до величного. Чому одні компанії прориваються, а інші – ні / Джим Коллінз ; пер. з англ. О. Савчин. – Київ : Наш формат, 2017. – 365 с.

У цій книжці Джим Коллінз аналізує діяльність і структуру компаній, яким вдалося здійснити прорив у вищу лігу бізнесу. Він відібрав фірми, які, попри всі кризи, п’ятнадцять років поспіль показували найкращі результати у своїй галузі. Автор вивів формулу — дев’ять кроків, які дозволять розкрутити маховик успіху до швидкості, яка приносить шалені прибутки.

Книга для широкого кола читачів, усіх, хто цікавиться бізнесом, менеджментом, саморозвитком.

 

Купріян, О. Солоні поцілунки : повість / Ольга Купріян. – Київ : Академія, 2017. – 127 с.


Навіть і подумати не могла Мілка, що в день її чотирнадцятиліття вибухне стільки проблем. На межі краху опиниться все, що було ідеальним чи виглядало таким. Сім’я, в якій батьки роками після смерті сина не спілкуються. Чарівна зовнішність, якій бракує хіба що грудей більшого розміру. Високі оцінки, крім із кількох точних предметів. Близька подруга, якої не зрозуміти. Звабливий хлопець, який ще не знає себе. Запаморочливі французькі поцілунки із солоним присмаком сліз…
 

Коли дорослішаєш, усе стає таким заплутаним. Часом не можна ступити й кроку, щоб не скривдити чиїхось почуттів. Доводиться вибирати між трьома закоханими хлопцями. Визнавати свою провину. Гірко ридати. Сміятися до кольок у животі. Кохати не того, хто цього вартий. Отримувати по заслузі… Мілка та її друзі ходять до школи й на танці, кохають, сміються, помиляються. Потайки від дорослих п’ють алкоголь і думають про секс. Вони — звичайні підлітки зі звичайними проблемами й переживаннями. Шукають себе, і в них є одне літо для виправлення того, що виправити надзвичайно складно.



 
Лойко, С. Рейс : роман-трилер / Сергій Лойко. – Київ : Брайт Стар Паблішинг, 2017. – 426 с. : портр.

В основі роману-трилера Сергія Лойка «Рейс» лежать реальні події. Посеред кривавої війни, розв’язаної Росією, головний герой Сергій Альохін спочатку самостійно, а потім із допомогою американської журналістки розслідує обставини загибелі своєї родини – дружини і двох маленьких доньок, що летіли в пасажирському «Боїнгу», збитому над Донбасом.
Під час свого приватного розслідування Сергій опиняється в самому пеклі війни на сході України серед «ополченців» і російських солдатів, що підступно вторглися в суверенну державу.
 

Малаков, Д. В. Київ столітньої давнини / Дмитро Васильович Малаков, Андрій Прибєга. - Київ : Фенікс, 2017. - 320 с. : фот.


Видання пропонує цікаву екскурсію в місто початку ХХ століття. Подорож побудована на ретельно підібраній колекції поштівок з краєвидами Києва столітньої давнини та починається із Софіївської площі, веде до схилів Дніпра, спускається на Поділ і знову повертається у Верхнє місто, щоб продовжитись по Володимирській вулиці, прогулятися Хрещатиком, Липками, Печерськом та околицями.

 

Марчук, Г. О. Вибороти долю : повісті та оповідання / Галина Олександрівна Марчук. – Київ : Фенікс, 2017. – 256 с.


Представлена книга розповідає про долю людини, про її призначення в цьому світі, про надії та сподівання. Перед нами проходить ціла галерея жінок – сильних і красивих – здатних на велике всепереможне кохання. Кожна із них сама виборює свою долю, жертвуючи багато чим, однак кожна залишається вірною тому призначенню, яке написав їй Господь. А ще – це книга про роль Майдану у житті кожного з нас.


 

Україна починається з тебе : поезія і проза для дітей шкільного віку / упоряд., передм., післям. Марія М. Морозенко. – Київ : Фенікс, 2017. – 256 c. : іл.


У збірнику «Україна починається з тебе», укладеному авторським колективом Творчого об’єднання дитячих письменників КО НСПУ, зібрано найкращі патріотичні твори сучасних київських авторів, які пишуть для дітей. Збірник особливий тим, що авторські твори ілюстрували читачі столичних бібліотек та переможців Всеукраїнських конкурсів патріотичного малюнка.
 

Збірник «Україна починається з тебе» адресований, насамперед, дітям молодшого, середнього та старшого шкільного віку. Стане він у нагоді вчителям, бібліотекарям, батькам  та іншим.


 

Ульяненко, О. Син тіні : роман / Олесь Ульяненко. – Харків : Бібколектор, 2017. – 282 с. : портр.


У романі розповідається про тіньовий бік бізнесу «Куди б ти не перевів погляд, — пише Олесь Ульяненко, — ти можеш, не маючи совісті, а маючи меткий практичний розум, уміння рахувати, використовуючи психологію і вдачу крадія, вийти, як не крути, в люди». Саме так і жив головний герой цього твору — вбивав, зраджував, отруював атмосферу навколо себе і кайфував від власної безкарності.

 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter