11.04.2018

«Разом будем зустрічати Великоднє гарне свято»
Народознавча подорож
за проектом «Два храми духовністю єдині»
 
Кожного року усі ми із нетерпінням чекаємо на весну. Вона приносить нам  сонячну, теплу погоду, гарний настрій і, найголовніше  свято Христового Воскресіння!
11 квітня юні відвідувачі бібліотеки № 119 для дітей, учні 4-го класу СШ № 213, поринули в атмосферу Великоднього дива, завітавши на зустріч зі священиком Храму Святих мучеників Адріана та Наталії отцем Василієм.
Священик нагадав школярам про Великодні звичаї, про історію цього чудового свята. З подивом діти довідалися про таке свято як Антивеликдень, що випадає на першу неділю після Великодня. Друга назва свята – Фомина неділя, пов’язана з апостолом Фомою, чию невіру у Воскресіння Христа після розп’яття розвіяв на восьмий день сам Господь.
 
Також допитливим читачам було дуже цікаво дізнатися про зародження усього живого на землі, про те, що можна вважати гріхом, а що - ні. Отець Василій із задоволенням відповідав на численні питання дітлахів та нагадав, як важливо збагачувати свій духовний світ, бути різносторонньо розвинутою та небайдужою людиною і робити добрі вчинки.
Юні читачі залюбки розповідали про свої родинні великодні традиції, знайомилися із літературою з книжкової виставки «Ясний Великдень на землі приніс нам янгол на крилі».
 
Дуже діти зраділи подарункам від священика, а спільне фото з отцем Василієм буде нагадувати школярам про таку цікаву та пізнавальну зустріч у бібліотеці.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter