Нові надходження Список нових надходжень бібліотеки №119 для дітей за 1 квартал 2018 року

Список нових надходжень бібліотеки №119 для дітей за 1 квартал 2018 року

 

 

Андрусяк, І. Чупакабра та інші зайчики : вірші для сімейного читання / Іван Андрусяк ; худож. Марта Кошулинська. – Київ : Фонтан казок, 2017. – 48 с. : іл. –  (Добрі вірші).


Два цикли віршів увійшли до нової книжки відомого «здитинілого» поета Івана Андрусяка. «Чупакабра та інші зайчики» - вірші розбишацькі, сповнені гумору та добрих капостей. «Усе солодший сад» - поетичні прогулянки тата з донею, тож і вірші тут для обох – більше для доні, але трохи й для тата. За всіх чупакабр у цій книжці відповідає сам Іван Андрусяк, за всіх зайчиків – молода львівська художниця Марта Кошулінська.


 
Атлантова, С. Миші : казка-шкряботушка : для мол. та серед. шк. віку / Соня Атлантова ; іл. авторки. – Київ : Фонтан казок, 2017. – 144 с. : іл. –  (Добрі пригоди).

Миші – такі само, як і ми з вами. Можуть і накапостити, і начудити, - а можуть і подвиг звершити, особливо заради дівчинки чи хлопчика, яка (який) ну дуже подобається. Зрештою, у них, як і в нас, на все свій час: коли балуватися, бешкетувати й котів дратувати, а коли й нору трикімнатну рити і повну комору припасів готувати на зиму…

У цікавий світ веселих пригод поведе вас гумористична казка-шкряботушка «Миші», яку з неабиякою любов’ю написала й намалювала відома художниця Соня Атлантова. І ви з подивом виявите, що її яскраві й трішки кумедні персонажі навдивовижу схожі на вас, ваших батьків і дідусів з бабусями, друзів, родичів, знайомих – адже це справжня сучасна книжка для сімейного читання.

 
Гокінґ, Л. Джордж і скарби космосу : роман / Люсі Гокінґ, Стівен Гокінґ; пер. з англ. Ганни Лелів. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. – 344 с. : іл.

Чому Земля така особлива, що саме на ній зародилося життя? Чи пощастить нам колись познайомитися з прибульцями? Що цікавого знайшли марсоходи на червоній планеті? Які зоряні системи називають потрійними?

Відповіді на ці та багато інших питань шукають невгамовні і допитливі дітлахи, мандруючи космосом за допомогою чудо-комп’ютера. Вони сваряться і миряться, радіють і засмучуються, до нестями бояться і виявляють неабияку мужність – ну і, звісно, не завжди прислухаються до настанов дорослих. Але тільки задля того, щоб порятувати рідну планету Земля від страшної і таємничої небезпеки. Тож хутчій розгортай цю захопливу книгу, аби дізнатися, чи їм це вдасться!

 

Ґрьонтведт, Н. Е. Привіт, це я! : повість / Ніна Елізабет Ґрьонтведт; пер. з норв. Наталі Іваничук. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. – 280 с. : іл.


Знайомтеся, це Уда. Їй дуже кортить розповісти вам про все на світі – про себе, про батьків і сестричку Ерле, про найкращу подругу Геллє і її брата-телепня Стіана. Але таке не будеш розбалакувати першому стрічному. Тому Уда пише все це у щоденнику, який надійно замикає на ключик і який стане її єдиною розрадою, коли життя полетить шкереберть, а світ здаватиметься ворожим.
 

Що робити, коли на душі так мулько і здається, що ніхто тебе не любить? І чи зможе Уда зрозуміти, що часто між любов’ю та ненавистю пролягає тонка межа?

 

Дал, Р. Відьми : повість / Роальд Дал; пер. з англ. Віктора Морозова. – Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2017. – 255 с. : іл.


«Відьми» - одна з найпопулярніших дитячих повістей Роальда Дала, довкола якої поміж читачами точиться чи не найбільше суперечок. Нарешті українські «малята від 5 до 105» теж мають можливість її прочитати.
 

В історіях про відьом, вони завжди виступають як негативні персонажі. Носять химерні капелюшки та літають на мітлах. Але це історія про СПРАВЖНІХ відьом! Вони одягаються, працюють та проводять час як звичайні люди. Тільки мають одну особливість — ненавидять дітей вогняно-попелющою ненавистю, яку навіть важко уявити. Та що з вони роблять з цими пухкенькими та ароматними малятами? В це важко повірити, але ми не можемо сказати зараз. Тільки автор зможе відкрити справжню відьомську таємницю.


 
Кокотюха, А. Таємниця козацького скарбу : для серед шк. віку / Андрій Кокотюха ; іл. А. Василенко. – Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2017. – 223 с. : іл.

Ця книга – справжній детектив, у якому беруть участь тямущий Данько, спортивний Богдан, дівчинка Галка з навіженим страусом на прізвисько Футбол, кілька дорослих вуркаганів, а також непривітна ватага на чолі з Льонькою Гайдамакою. Йдеться про козацький скарб – бочку золотих монет і золоту козацьку булаву. Понад три століття ведуться пошуки цього безцінного скарбу, і от двоє школярів під час літніх канікул випадково наближаються до розгадки таємниці…

Пан чи пропав, втікати чи залишатися, жити чи вмерти – ось такі непрості дорослі запитання постають перед відважними школярами…


 

Кочубей, С. Книга рекордів Говорухи : повість / Саша Кочубей ; іл. Саші Кочубей ; обкл. Наді Каламєєць. – Київ : Фонтан казок, 2017. – 168 с. : іл. – (Книжка про мене).


У Андрійка Говорухи, шкільне прізвисько Андроїд, і його друга Юрчика проблема: їхні подруги захопилися популярним актором і перестали звертати на них увагу. Але Говоруха не здається! Він ладен сам встановити які завгодно рекорди, щоб прославитися й перемогти несподіваного «суперника».


 
Полісся : енциклопедія, казка, гра / уклад. Ю. Бєсєдіна ; худож. В. Тихонюк – Київ : Гамазин, 2016. – 64 с. : іл. – (Енциклопедія-Казка-Гра).
 
Що нам відомо про Полісся? Столітні дуби, тремтливі осики, шовковий мох та синє дзеркало озер, чаклуни-лісовики, квітка папороті, заховані в хащах замки, скити, скарби…  
 

У цій книжці зібрані казки та легенди поліщуків, і водночас – основну інформацію про історію, культуру та життя на Поліссі в давні часи і до сьогодні.


 
Топська, Н. Батько українського театру / Неллі Топська. – Київ : Книжкова база «Альфа», 2017. – 64 с. : іл., фото

Книга розповідає про життя Марка Кропивницького – видатного драматурга і режисера, керівника й організатора театральних труп, композитора, музиканта, поета, актора. Його називають батьком українського театру, і це визначення у повній мірі віддзеркалює багатогранну натуру творця і людини.

Видання адресоване дітям середнього та старшого шкільного віку, а також усім, хто любить українське мистецтво.

 

Штанко, К. Дракони, вперед! / Катя Штанко ; іл. Каті Штанко. – Київ – А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2016. – 269 с. : іл.


Київський школяр, захопившись біологією, випадково вирощує дракона, який круто змінює його звичне життя. Ця феєрична казка є певною мірою і детективом, і пародією на детектив. Тут і легке фентезі, і дитяча «бондіана», і багато пізнавальних моментів. Це перша опублікована повість визначної української ілюстраторки.
 

«Дракони, вперед!» виграли премію «Книга року ВВС» як найкраща дитяча книжка 2014 року!


 
 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter