Соколова, Світлана. Відзнаки добровольцям та волонтерам

Соколова, Світлана. Відзнаки добровольцям та волонтерам [Текст] : [вручення нагород добровольцям батальону "Айдар" та волонтерам, у т. ч. директору ЦБС Деснянського району Оврас Тетяні] // Культура і життя. – 2017. – 15 верес. (№ 37). – С. 13.
 
 
 Відзнаки добровольцям та волонтерам
 
Керівники громадських організацій вручили нагороди добровольцям батальйону «Айдар» та волонтерам, які допомагають захисникам України.

Ініціатор заходу, Голова ГО «Самооборона Айдар Артемівськ» Віктор Хакимзянов розповів: «Орденом 'Лицарський Хрест Добровольця' ми нагородили п'ять осіб. Це батько з сином - обидва Миколи Лисенки, два брати корейці Слава і Георгій Дьо та Ігор Луньов. Був капелан батальйону, помолилися. Співали гімн України. Для того, щоб не пройшов захід непоміченим, я заявку на проведення подав в Київську міську державну адміністрацію.

Ми займаємося військово-патріотичним вихованням молоді,людей, бойовий дух підтримуємо, в ім'я того, щоб у нас настало єднання нації і народу».

ігор Луньов сказав: «Для мене дуже почесно отримали такий орден, бо я живу на Донбасі, і там багато людей не розуміють ролі цієї війни, настільки затуркані путінською пропагандою, що стає образливо. Орден говорить про те, що справді Україна існує, є люди, готові її захищати своєю кров'ю».

Бійців привітала Любов Івановна, голова ГО «Всеукраїнська організація «Довічне право інваліда, ветерана, учасника бойових дій», художник Юрій Дрюченко та письменниця Наталія Веселицька.

«Ми передали грамоти від ОТУ 'Маріуполь' волонтерам, - Тетяні Оврас, Олегу Іванову, Світлані Сергєєвій і Анастасії Хакимзяновій.

Вони допомагають бійцям, забезпечували поїздку до наших визволителів, ми возили інструменти, масксітки, збираємося везти намети», - каже Л. Іванова.

«Ми допомагаємо хлопцям на фронті з 2014 року. І долучаємо до цього не тільки бібліотечних працівників і наших читачів, а усю громаду Деснянського району. - сказала Тетяна Оврас, директор Централізованої бібліотечної системи Деснянського району міста Києва. - Почали допомагати батальйону 'Айдар".

Хлопці до нас звернулися за допомогою відсканувати документи для оформлення статусу учасника бойових дій, відправити, з цього почалася наша вже дружба».

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter