Пацера, Микола. Із вітерцем – на трамваї-електричці

Пацера, Микола. Із вітерцем – на трамваї-електричці [Текст] : [невдовзі жителі Троєщини зможуть швидко добиратися до Борщагівки на трамваї-електричці] // Вечірній Київ (телепрограма). – 2018. – 15 берез. (№ 11). – С. 5 : фото.
 
 
Із вітерцем – на трамваї-електричці
 
Можливо, невдовзі жителі Троєщини зможуть швидко і з комфортом добиратися до центру міста і навіть до Борщагівки. Допоможе їм у цьому перший в Україні транспортний гібрид трамвая та електрички tram-train.

Передбачається, що лінія нового виду транспорту буде складатися з маршрутів: «Милославська» - «Північна» та «Дарниця» - «Кільцева дорога». На цьому шляху планується будівництво двох транспортних вузлів, які з’єднають Троєщинську лінію швидкісного трамвая із залізницею в районі станціі «Троєщина-2», а також Борщагівську лінію швидкісного трамвая із залізницею в районі Повітрофлотського шляхопроводу.

Крім цього, потрібно буде побудувати залізничне розгалуження на Березняках, що дасть змогу трамваям - електричкам, які рухаються на Троєщину і в зворотному напрямку, об'їжджати станцію «Дарниця». Для зручності пасажирів намічається облаштувати пересадкову платформу «Либідська».

В основному ж новий вид транспорту використовуватиме вже діючі лінії трамвая та електрички, повідомили «Вечірці» в КП «Київпастранс», яке розробляє його техніко- економічне обґрунтування.

За попередніми підрахунками транспортників, попит на цей наземний вид електротранспорту становитиме близько 240 тисяч пасажирів на добу. А орієнтовна вартість проекту складає близько 180 мільйонів євро. Оскільки місто не має таких грошей, то вводити в експлуатацію калійний гібрид планують за рахунок кредитних коштів.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter