Нові надходження Список нових надходжень ЦРБ ім. П.А. Загребельного за 2 квартал 2018 року

Список нових надходжень ЦРБ ім. П.А. Загребельного за 2 квартал 2018 року

 

 

Гончаров, О. В. Сім кроків до театру : збірник п'єс / Олег Васильович Гончаров. – Київ : Фенікс, 2018. – 332 с. : іл.


Це перша збірка п’єс Олега Гончарова такого формату, яка відкриває серію книг цього автора. Збірка презентує цілий спектр жанрів, з якими працює автор, що засвідчує його намагання якомога ширше розкрити можливості сучасної української драматургії. Більшість п’єс збірки у свій час було поставлено не тільки в Україні, але й за кордоном.


 
Гоукінз, П. Глибоко під водою : роман / Пола Гоукінз ; пер. з англ. Ганни Яновської. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. – 317 с. : портр.

Бережіться тихої води, адже ви не знаєте, що ховається під нею… Гарне мирне містечко. А поруч із ним Затон Утоплениць - затока, яка протягом століть забирала життя десятків жінок. Письменницю Нел Ебботт зачаровували моторошні легенди про це місце і його жертви. Та ось Нел стала однією з них… Здавна чорні таємниці затону отруювали свідомість тутешніх людей. І сьогодні мешканці містечка вже не мають вибору: його зробили за них сто років тому, а може, кілька століть. Загадку потрібно розгадати до того, як темна вода прийме у свої глибини нову жертву.

 
Гранже, Ж.-К. Пасажир : роман / Жан-Крістоф Гранже ; пер. з фр. Л. Кононовича. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. – 606 с.

Пацієнт з амнезією, якого поліція підозрює у вбивстві, змушує психіатра Матіаса Фрера зрозуміти: він сам страждає на рідкісний синдром. Він - «пасажир без багажу». Знову й знову він втрачає пам’ять і з уламків минулого створює нову особистість. Та цього разу втеча від минулого була невдалою… Фрера переслідують озброєні чоловіки в чорному, за ним женеться поліція, переконана, що саме він - безжальний убивця, який вчинив страшні злочини… Як йому вибратися з цього лабіринту? Для цього доведеться скинути свої вигадані особистості.

 

Гуменюк, Н. П. Етюд із метеликом : збірка оповідань / Надія     Гуменюк. – Харків : Віват, 2017. – 237 с. : портр.


У цій збірці «маленьких повістей» такі різні та, на перший погляд, пересічні особистості, що потрапляють у незвичні для себе ситуації вибору, боротьби чи безвиході. Тут і сільська відлюдниця, чиє серце сповнене милосердя та нерозтраченої теплоти, скромний приватний детектив, якому вперше в житті випала роль звабника, або юна іспанка, яка от-от дізнається таємницю бентежних снів-марень. Проте рано чи пізно буремні події сплітаються в гармонійний етюд «про любов», адже як не крути, а подолати негаразди здатен кожен, хто навчиться цінувати це рятівне почуття.

 

Єганов, В. Всім, хто має в душі вишиванку : збірка віршів / Віктор Єганов. – Київ : Дніпро, 2017. – 110 с. : іл., портр.


До цієї збірки увійшла ніжна, лірична, задушевна, романтична і досить щира поезія. З власною Музою Віктор Єганов правдиво грає у дві руки на струнах непостійної за характером удачі, показуючи власне, досить унікальне світобачення подій. Його поезія притягує погляд, дає зацікавлення і роздуми, спокійно попиває чайок на вечірніх гостинах і розповідає про себе з упевненістю, що кожне її слово у радість тим, до кого завітала.


 
Єщенко, М. Бібліотекарки не виходять заміж : пригодницька повість / Марина Єщенко. – Луцьк : Твердиня, 2017. – 120 с. : портр.

Величезні зали-склепи. Суворі бібліотекарки в пухових хустках, мов цербери, сумлінно стежать, щоб ніхто не порушував тишу. Змінюються епохи, цивілізація по спіралі рухається за визначеною траєкторією, і тільки в бібліотеці нічого століттями не змінюється.

Так може здаватися читачеві, який ні разу не порушував правила, не загинав сторінку в книжці, не засинав на лавочці в коридорі. Бо якщо заглянути за ширму, раптом виявиться, що бібліотекарки закохуються, встрягають у пригоди, конкурують за читача, вигадують небилиці одне про одного.


 

Калашнікова, К. Перли на сніданок : казка для доросликів / Катя Калашнікова ; іл. автора. – Київ : Зелений Пес : Гамазин, 2016. – 256 с. : іл., портр.


Ця історія про мандрівку в інший вимір, вимір невтілених планів, ненаписаних історій, людських страхів та відкладених у довгі шухляди мрій. Головна героїня — дев'ятирічна дівчинка Соня — опиняється в чужому світі і не лише не розгублюється та не впадає у розпач, а й, ризикуючи життям, докладає всіх зусиль, щоб урятувати своїх нових друзів. Кожна пригода мандрівниці захоплює дух, дає наснагу робити добрі справи.
 

Для дітей і батьків, які не втратили віри в неосяжні можливості дитинства.


 

Ларсон, Е. Диявол у Білому місті : роман / Ерік Ларсон ; пер. з англ. Ганни Яновської. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. – 526 с. : портр. – Включ. бібліогр. – Включ. алф. покажч.


Для проведення Чиказької Колумбівської виставки 1893 року – події, яка вразила світ неосяжною величчю творчого задуму, – архітектор Деніел Бьорнем побудував Біле місто. На півроку воно стало живою казкою для чорного, задимленого і брудного Чикаго. І поки зводили сяюче електричними вогнями диво, справжньою какофонією жаху стала похмура будівля на розі Шістдесят третьої і Воллеса. Одержимий манією вбивства аптекар Голмс обладнав її підвал газовою камерою і крематорієм. А навколо за нез’ясованих обставин зникали десятки жінок, яких привабили величне свято і синьоокий красень – останнє, що вони бачили в житті…


 
Ловсон, Дж. Несамовито щаслива : кумедна книжка про жахливі речі / Дженні Ловсон ; пер. з англ. О. Гапак. – Харків : Vivat, 2017. – 336 c.

Ми всі чогось боїмося. Літати в літаках, їздити в ліфтах, лишатися в темряві... Швидкості або висоти, комах або гризунів, натовпу або самотності... Насправді все це тотальне ніщо порівняно зі справжніми «тарганами», які можуть оселитися у вашій голові.

Авторка розповідає про власний досвід боротьби з депресією, панічними атаками та іншими «принадами» нездорової психіки. Переконані, що абсолютно здорові і таке вас не зацікавить? Помиляєтеся! Позаяк під обкладинкою — море гумору та оптимізму на тлі до біса цікавих історій. А ще там можуть бути… гроші. Тож розгортайте і насолоджуйтесь, не пошкодуєте!

 

Оцінка екологічної шкоди та пріоритети відновлення довкілля на сході України / Ніколай Денісов [та ін.]. – Київ : ВАІТЕ, 2017. – 90 с. : фотоіл. – Включ. бібліогр.


Публікація «Оцінка екологічної шкоди та пріоритети відновлення довкілля на сході України» об’єднує наявну інформацію з різноманітних джерел щодо впливу та ризиків військового конфлікту на довкілля сходу України. У публікації висвітлено основні результати досліджень забруднення ґрунтів, поверхневих вод, ризиків промислових підприємств та затоплення шахт, проаналізовано питання впливу на стан лісових ресурсів, природно заповідного фонду та біорізноманіття.


 
Талан, С. Ракурс : роман / Світлана Талан. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. – 317 с.

Такі різні, але рівні перед війною, перед лихом герої однаково намагаються випросити у долі ще трохи щасливого життя. Якщо не для себе, то для наступних поколінь. Ця книга — про долі людей, чиє життя тепер матиме чіткі «до» і «після», про надії та втрати, про боротьбу й силу волі, про помилки, вічне шукання істини і непереборне бажання жити далі.

Східна Україна, 2014 рік. Активістка Еліна не залишає Луганськ. Вона виконує розвідувальні завдання, але раптом потрапляє під підозру… Євген — прибічник ЛНР, який щиро підтримував ту сторону, тому пішов воювати. Але незабаром він побачив правду…
 

Цвід, А. Кохані жінки Тараса Шевченка. [У 3 кн.]. Кн. 1. Возлюбленик муз і грацій : трилогія / Антонія Цвід. – Київ : Прометей, 2017. – 367 с. : іл., портр.


Трилогія відомої української письменниці Антонії Цвід про життя й кохання Тараса Шевченка об’єднує романи: «Возлюбленик муз і грацій», «І темнії ночі… і ласки дівочі» та «Як русалки місяць ловлять…».
 

У першому йдеться про становлення його як художника й поета, а також про кохання з Амалією Європеус, Надією Тарновською, Ганною Закревською і Варварою Рєпніною.

 

Цвід, А. Кохані жінки Тараса Шевченка. [У 3 кн.]. Кн. 2. І темнії ночі... і ласки дівочі : трилогія / Антонія Цвід. – Київ : Прометей, 2017. – 367 с. : іл., портр.


У другому романі трилогії Антонії Цвід йдеться про арешт поета і тяжке життя його на засланні, пристрасне кохання з кримчанкою Забаржадою, захоплення Агатою Усковою і казашкою Катею, повернення із заслання та залицяння до Катерини Піунової в Нижньому Новгороді.
 

Читач довідається з роману також про знайомство в Москві з Марією Максимович та про останню зустріч з княжною Варварою Рєпніною.


 

Цвід, А. Кохані жінки Тараса Шевченка. [У 3 кн.]. Кн. 3. Як русалки місяць ловлять: трилогія / Антонія Цвід. – Київ : Прометей, 2017. – 367 с. : іл., портр.


В третьому романі трилогії Антонії Цвід йдеться про мрію поета оселитися на кручах Дніпра. Він сватається до наймички Ликери Полусмак, у якій згодом гірко розчаровується. Не лишилася поза увагою і дружба поета з «донею» Марко Вовчок, зустрічі з Марією Максимович в Україні та неочікувану зустріч і творчу співпрацю з Музою юності поета, його коханою - Амалією Європеус.


 

Чекістське досьє окупованої України : у 3 т. : [збірник документів] / авт. тексту Р. Круцик ; упоряд. Р. Круцик, С. Жовтий ; Київська міська організація Товариство "Меморіал" ім. В. Стуса ; Громадський інститут історичної пам'яті. - Київ : Преса України, 2014-2015. – 3 т.


У трьохтомнику містяться документи економічної і політичної характеристики 26-ти областей України – чекістського бачення окупованих міст, районів і областей. У документах читач познайомиться з українськими організаціями, партіями та багатьма яскравими особистостями, учасниками визвольної боротьби. Правда про ці події приховувалась десятиліттями.
 

Збірник документів є вкрай цінним, оскільки розкриває низку досі невідомих фактів з історії України та розрахований на професійних істориків та всіх хто цікавиться історією України.


 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter