Ольшанський, Валентин. Громадський бюджет: лідирують освітні проекти

Ольшанський, Валентин. Громадський бюджет: лідирують освітні проекти [Текст] : [за кількістю голосів серед районів столиці Деснянський район займає третє місце] // Хрещатик. 2018. 11 верес. (№ 97). С. 1 : фот.

 
 

Громадський бюджет: лідирують освітні проекти

 
Перший у столичному рейтингу активності – Солом’янський район

За 17 днів голосування віддано вже майже 300 тисяч голосів, а точніше, станом на ранок понеділка, – 281 тисячу 434. Усього взяло участь понад 95 тисяч киян, адже кожен може віддати свій голос за п’ять проектів. Про це учора повідомив на прес-брифінгу перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Учора в мерії відбулася прес-конференція першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника щодо голосування за проекти Громадського бюджету-3. На ній оголосили статистику голосування у різних районах та у різних галузях, а також проекти-лідери, за які віддано найбільше голосів.

«Найактивніше кияни голосують за 165 загальноміських проектів (тобто, які не мають прив’язки до якогось конкретного району). За них віддано понад 51 тисячу голосів. Найпершими йдуть проекти освіти, що отримали близько 40% голосів. Це насамперед благоустрій навчальних закладів, освітнього простору, впровадження Нової української школи. Друге місце за рейтингом посіли народні ініціативи спортивної галузі, а це близько 17%. Далі йдуть голоси за комунальне господарство та енергозбереження (благоустрій прибудинкових територій, облаштування парків і скверів), культуру і туризм, соціальний захист, охорону здоров’я, публічний простір», – повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його інформацією, лідером за кількістю голосів серед районів є Солом’янський (майже 35 тисяч голосів), далі Дарницький, Деснянський, Голосіївський, Шевченківський, Святошинський, Дніпровський, Оболонський, Подільський і Печерський (понад 8 тисяч) райони. На сьогодні лідирує проект № 174 «Реконструкція спортивних майданчиків ліцею «Голосіївський» №241», який набрав більше 6500 голосів. Загалом 81 команда на сьогодні вже має по 1000 і більше голосів.

Микола Поворозник нагадав, що одночасно формуються команди проектів, тобто на сайті можна не лише віддати свій голос за проект, а й зареєструватись тим, хто хоче взяти безпосередню участь у його реалізації. Це своєрідне ноу-хау Громадського бюджету-3.

«Вчора з’явилась доволі тривожна для нас інформація щодо можливості голосування без відповідної ідентифікації особи, як це закладено в положенні про Громадський бюджет. Уже сьогодні команда фахівців працює, ситуація під контролем. Наразі всі, хто входить у систему, фіксуються. Нам потрібен лише час, щоб з’ясувати, хто і з якою метою спробував обійти цю систему. Це адміністративне правопорушення, тож матеріали будуть передані до правоохоронних органів. Проте на результати голосування цей інцидент не вплине, оскільки там йдеться про перерозподіл голосів, а не про входження нових», – зауважив перший заступник голови КМДА.

Наостанок Микола Поворозник закликав киян активніше долучатись до голосування в рамках Громадського бюджету, який є одним із дієвих механізмів управління містом.

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter