З Троєщини на Осокорки - на трамваї

З Троєщини на Осокорки - на трамваї [Текст] : [планується побудувати меридіональну магістраль Троєщина-Осокорки] // Вечірній Київ (телепрограма). – 2018. – 6 верес. (№ 36). – С. 3.
 
 
З Троєщини на Осокорки - на трамваї
 
Департамент містобудування та архітектури КМДА планує провести громадські слухання перед прийняттям детального плану території в межах проспекту Петра Григоренка, вулиць Анни Ахматової, Драгоманова, Ревуцького, проспекту Миколи Бажана в Дарницькому районі Києва. Цей план має на меті переформатувати транспортну систему лівого берега столиці.

Головний акцент проектувальники роблять на дорогах. Зокрема планується побудувати меридіональну магістраль Троєщина - Осокорки, яка буде основною планувальною віссю лівобережжя, частиною якої стане проспект Григоренка. 22-кілометрова магістраль пройде від вулиці Бальзака, вздовж залізничних колій, та по проспекту Григоренка. За проектом, основна проїжджа частина проспекту матиме по З смуги руху- в кожному напрямку, між якими пройде рокадна лінія швидкісного трамвая.

Окрім цього, Дарницьке шосе планують зробити частиною Східно-Західної автодороги-хорди, що починатиметься від вулиці Бориспільської на лівобережжі та тягнутиметься до Кільцевої дороги на правому березі. Загальна довжина автодороги складатиме 24 км. В Детальному плані території передбачено реконструкцію Дарницького шосе - з частковою зміною траси та розширенням проїжджої части, для організації безперервного руху транспорту по шосе.

Також у плані передбачено реконструкцію транспортної розв’язки в різних рівнях на перетині Харківського та Дарницького шосе.

Крім цього, навколо озера Лебедине запроектовано зону відпочинку з упорядкованими пішохідними доріжками, велодоріжками, спортивними та дитячими майданчиками. В безпосередній близькості до запроектованого скверу буде розміщений спортивно-оздоровчий комплекс з басейном та відкритим стадіоном. 

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter