Знаменський, Віталій. До комунальної власності повернуть приміщення на вул. Архітектора Ніколаєва

Знаменський, Віталій. До комунальної власності повернуть приміщення на вул. Архітектора Ніколаєва [Текст] : [прокуратура Деснянського району звернулась до суду з позовом] // Хрещатик. – 2018. – 27 листоп. (№ 129). – С. 4 : фот.
http://www.kreschatic.kiev.ua/ua/5180/art/1543255208.html
 
 
До комунальної власності повернуть приміщення на вул. Архітектора Ніколаєва
 
Київська місцева прокуратура №3 у судовому порядку вимагає витребувати у комунальну власність нежитлове приміщення площею 31,6 м² та вартістю понад півмільйона гривень, що розташоване на першому поверсі одного з будинків на вул. Архітектора Ніколаєва у Деснянському районі столиці.

Вказане приміщення було передано до сфери управління Деснянської РДА та перебувало на балансі КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Деснянського району м. Києва».

Проте в рамках розслідування кримінального провадження встановлено, що в березні 2016 року вказане приміщення вибуло у приватну власність поза волею Київради, а саме на підставі рішення Корольовського районного суду м. Житомир.

Крім того, під час обстеження будівлі з’ясувалося, що незаконний власник без жодних дозвільних документів прибудував до вказаного приміщення ще одне – площею 37,2 м², де наразі розташована та функціонує ветеринарна клініка.

Зважаючи на грубе порушення законодавства, місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про витребування комунального майна на користь територіальної громади столиці, а також скасувати державну реєстрацію на вказані приміщення за приватною особою.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter