Метро на Троєщину: почали з проекту

Метро на Троєщину: почали з проекту [Текст] : [київський метрополітен оголосив тендер на будівництво] // Вечірній Київ (телепрограма). – 2018. – 29 листоп. (№ 48/51). – С. 2.
 
 
Метро на Троєщину: почали з проекту
 
Київський метрополітен оголосив тендер на будівництво метро на Троєщину. Проектні роботи планується завершити до кінця наступного року.

Зокрема планується побудувати лінію метро з двома електродепо.У розпорядженні, підписаному мером Києва Віталієм Кличком, передбачені також перспективні пересадочні вузли на інші лінії на станціях «Вокзальна», «Лук'янівська» і «Тараса Шевченка».

Лінія простягнеться від Кільцевої дороги, через аеропорт Жуляни, Центральний залізничний вокзал, центральну частину міста, Поділ і по Подільському мостовому переходу до житлових районів північно-східної її частини: Воскресенська-Кибальчича і Вигурівщини-Троещини по території багатофункціонального використання.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року Віталій Кличко підписав угоду про співпрацю з китайським консорціумом з будівництва четвертої гілки метро. Вартість будівництва оцінили в два мільярди доларів. Проект передбачає будівництво нової лінії метрополітену протяжністю майже 18 км із 13-ма станціями. Однак основною перешкодою для будівництва четвертої лінії метрополітену в Києві є відсутність моста через Дніпро. На будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу, який почали будувати в 2003 році, потрібно мінімум сім мільярдів гривень.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter