23.01.2019

«Соборність під прапором волі»
Історико-патріотичний ранок
 
«День Соборності – свято величне
                                                                  Об’єдналися «два береги»
                                                                 Об’єдналися ми дуже міцно
                                                                   Боже, націю збережи…»

                                                                                                     Козак І.

    23 січня в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся історико - патріотичний ранок «Соборність під прапором волі». В заході взяли участь : старший науковий співробітник кандидат історичних наук інституту історії України Кудлай Олександра Борисівна та учні старшої школи ЗЗСО № 119.
    Читачам бібліотеки була презентована тематична виставка - інсталяція на якій представлені підручники, посібники, наукові праці, літературно-історична публіцистика. В представлених виданнях можна прочитати про діяльність Центральної Ради, чотири Універсали, діяльність Директорії, УНР і ЗУНР, підписання Акту Злуки, про Михайла Грушевського, Володимира Винниченка, Симона Петлюру та інших відомих діячів періоду національно-визвольних змагань.
    Науковець розповіла про історичні події, які привели до підписання Акта Злуки, який став могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності українців. Історик наголосила, що ті вікопомні історичні події сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної України та утвердження національної ідеї.

    Школярі радо взяли участь в обговоренні історичних питань та з натхненням прочитали патріотичні вірші, присвячені єдності України.

    Хай розум, воля і любов до рідного краю згуртовують нас для здійснення високої мети - процвітання соборної самостійної могутньої України, надійної запоруки добробуту й щасливого життя її народу.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter