Нові надходження Список нових надходжень ЦРБ ім. П.А. Загребельного за 4 квартал 2018 року

Список нових надходжень ЦРБ ім. П.А. Загребельного за 4 квартал 2018 року

 

 

Андрухович, Ю. Коханці юстиції [Текст] : параісторичний роман у восьми з половиною серіях / Юрій Андрухович. – Чернівці : Меридіан Черновіц, 2018. – 304 с. : іл.


Збірка «Коханці Юстиції» містить оповідання, що розкривають атмосферу Галичини XVII – XX століть. Автор пропонує читачам стати свідком страшних злочинів, які вчинялися серед української спільноти на особистому й політичному ґрунті.
Якщо ви хочете роздивитися історичні події Української держави зовсім з іншого, незвичного боку, який замовчували всі довідники та підручники, варто прочитати цей пізнавальний, захоплюючий та водночас страшний детективний роман.


 

Бебешко, Л. Українська вишиванка [Текст] : мальовничі узори, мотиви, схеми крою / Лідія Бебешко. –Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. – 128 с. : іл.


Українська вишивка — перлина народної культури, візитівка українців та справжній культурний код, що зберігає в собі традиції наших предків.
Альбом-посібник стане справжнім подарунком для усіх, хто закоханий в українську вишивку! У книзі є все, що необхідно для того, аби власними руками вишити красиву українську одежу: детальні схеми узорів для різних деталей сорочок, вказівки щодо вишивання хрестиком, на півхрестиком, швів «назад голка», «стебловий», схеми крою, візерунки та орнаменти з різних регіонів України.
Відкрийте для себе скарбницю українського вишивального мистецтва!


 
Бекол, Дж. Право на помилку. 25 успішних жінок розповідають про те, чого їх навчили власні помилки [Текст] / Джессіка Бекол ; пер. з англ. Ілони Віннічук. – Київ : Книголав, 2018. – 272 c. - (Полиця нон-фікшн).

В основі книжки - двадцять п'ять інтерв'ю з успішними жінками, які працюють в найрізноманітніших сферах: від мистецтва до фінансів та технологій. Історії про серйозні життєві ситуації, кумедні епізоди та найжорстокіші робочі моменти, а також безліч корисних порад - ось що ви знайдете на сторінках цієї книжки.

 

Браун, Д. Джерело [Текст] : роман / Ден Браун ; пер. з англ. Ганни Яновської. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. – 523 с.


Століттями релігії світу намагалися пояснити походження людини. І ось Кірш (колишній учень Роберта Ленґдона, відомий мільярдер та винахідник) здійснює приголомшливе відкриття, яке здатне не просто похитнути, а й спростувати постулати всіх релігій. На сенсаційну лекцію в музеї Ґуґґенгайма запрошено і професора Роберта Ленґдона. Але Кірш не встигає викласти свою неймовірну теорію — його вбивають. Матеріали лекції Кірша захищені 47-значним паролем… Тепер від професора Ленґдона та директорки музею Амбри Відаль залежить, чи дізнається світ таємницю свого походження.

 

Гейштор, А. Слов'янська міфологія [Текст] / Александр Гейштор ; пер. з пол. Сергія Гіріка. – Вид. 2-ге. – Київ : КЛІО, 2018. – 416 с. : іл., портр. – Включ. бібліогр.


У праці видатного польського історика Александра Ґейштора представлено майже всеохопну картину розвитку вірувань слов'янських племен у дохристиянський період. В основі видання - перероблюваний і доповнюваний автором протягом всього його життя текст науково-популярної книжки, що вперше вийшла на початку 1980-х років і відтоді була тричі перевидана. Вміщено також ряд виступів Александра Ґейштора на радіо і телебаченні для широкої аудиторії.
Для науковців та студентів-істориків, етнологів, релігієзнавців, фолькльористів, а також усіх, хто цікавиться слов'янською міфологією.


 
Дашвар, Л. Ініціація : роман / Люко Дашвар. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. – 414 с.

Стара Костомарова не пам'ятає, як опинилася на тому забутому богом хуторі. «Чорні ріелтери» відібрали її квартиру, а жінку спровадили подалі від Києва. Селянин Перегуда дав їй притулок, він навіть вийшов на нотаріуса Германа, який обдурив стару. А коли повернувся на хутір, то вже ні хати, ні Костомарової не було. Тим часом у Києві дівчина Меланія потрапляє у вир дивних подій. Усе починається зі снів про мерців, далі - зустріч із нотаріусом Германом та його зникнення. І Блейк, у якого Меланія закохується до нестями і який зраджує її. Від того часу дівчині сниться вже інший сон: про розлючений натовп, стару жінку, Блейка, який прохає про допомогу… От-от шляхи всіх героїв перетнуться. І тоді кожен з них - хоче він того чи ні - пройде свою ініціацію. Ініціацію на право вважати себе людиною...


 

Капранов, В. В. Справа Сивого [Текст] : роман / Брати Капранови. – Київ : Нора-Друк, 2018. – 288 с.


Все відбувається у Дніпропетровську, де молодий слідчий веде справу однієї підпільної антиурядової організації, а точніше - бере до уваги старого заколотника з великим стажем незаконної діяльності.
На перший погляд може здатися, що це звичайний собі детектив. Проте слідчий є працівником ГПУ, а заколотник… видатним археологом та істориком Дмитро Яворницьким. Тому все перевертається шкереберть. Бо ж невідомо, хто з цих двох дійсно злочинець.
Книжка заснована на реальних подіях, а отже – нестямне кохання, нерівний шлюб, закляті скарби й батькове прокляття не вигадані й документально підтверджені.


 

Кіз, Д. Війни Міллігана [Текст] : роман / Деніел Кіз ; пер. з англ. Таїсії Івченко. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. – 382 с.


Про Біллі Міллігана не знає, напевно, тільки ледачий... Майстерно розказана письменником Деніелом Кізом, історія цієї реальної людини свого часу вразила багатьох читачів до глибини душі! Важко було уявити, що можна співчувати гвалтівнику, але факт залишається фактом - ця людина пережила жорстоке знущання, стала найвідомішим злочинцем в США і страждала розщепленням особистості.
У «Війнах Міллігана» описаний період життя Біллі, коли його після цілком вдалого лікування, але за порушення режиму, відправили в більш сувору клініку, ніж та, де він лікувався. І ці описи наскрізь просякнуті протистояннями системи і людини, яку більшість, м'яко кажучи, не любить і боїться.


 
Кіссинджер, Г. Дипломатія [Текст] / Генрі Кіссинджер ; пер. з англ. М. Гоцацюка, В. Горбатька. – Київ : Видавнича група КМ-БУКС, 2018. - 863 с. : іл., портр. – (Світовий бестселер). - Включ. бібліогр. – Включ. предм. покажч.

У цьому фундаментальному виданні, присвяченому історії дипломатії XVII - ХХ століть, автор докладно зупиняється на всіх ключових дипломатичних аспектах. Читач дізнається багато цікавого про дипломатію кардинала Ришельє,  якого називає справжнім генієм дипломатії і на підтвердження своєї думки наводить низку аргументів.
Автор аналізує надзвичайно складні взаємовідносини між Гітлером, Сталіном та Чемберленом, пояснює, чому світ вдруге припустився фатальної помилки і розпочав найкатастрофічнішу війну в історії людства…

 
 
Лис, В. С. Стара холера [Текст] : роман / Володимир Лис. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. – 268 с. : портр. – Від Золотого письменника України.

Єва була найвродливішою дівчиною в селі, але чоловік, якого вона покохала на все життя, одружився з її сестрою Павлиною. Єва поламала їхній щасливий шлюб… А на старість лишилася самотньою, як і Адам, що все життя до нестями любив чужу дружину. Друзі Адама, колишні хулігани та відчайдухи, «дідусі-розбійники», вирішують одружити цих двох. Та як звести упертих самітників? Тим часом у великому місті Ліза, онука Павлини, будує своє життя разом із коханим Степаном. Однак, здається, вона втрапила у велику халепу… І тепер спалахне боротьба двох молодих за своє щастя, і несподівано в цю боротьбу втрутяться не такі вже й прості діди з поліського села…
 

Пажак, Ф. Ван Гог. Іскріння [Текст] / Фредерік Пажак ; пер. з фр. Івана Рябчия. – Київ : Нора-Друк, 2018. – 370 с. : іл. – (Біографії). – Включ. бібліогр.


Ілюстрована біографія Вінсента Ван Гога.
Все життя Вінсента Ван Гога вважали невдахою. Але він вірив, що коли-небудь увірветься в історію мистецтва. Малювання і живопис були його хресним шляхом, який тягнувся десять років, починаючи з перших незграбних ескізів і закінчуючи останніми шедеврами.
Фредерік Пажак намагається пройти по слідах одиноких поневірянь художника, які почалися в його рідній Голландії і завершилися в Овер-сюр-Уаз.
У процесі розповіді перед нами відкривається людина культурна, парадоксальна і розсудлива.

 

Сняданко, Н. Охайні прописи ерцгерцога Вільгельма [Текст] : роман / Наталка Сняданко. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. – 544 с.


У центрі роману особиста історія одного з найекстравагантніших членів імператорської родини Габсбурґів — Вільгельма, більше відомого в Україні за бойовим псевдонімом  Василь Вишиваний. У романі його українську ідентичність розширено уявною — ймовірною — частиною біографії. У ній він не помирає у стінах Лук’янівської в’язниці, як відбулося насправді, а опиняється у Львові, одружується, виховує сина й онуку, разом із дружиною, котра походила з давньої львівської родини, намагається пристосуватися до нової суворої дійсності. Водночас цей роман — історія кількох родин, країн, епох, воєн і міжвоєнь.


 

Terra інклюзія 2018 [Текст] : збірка інклюзивних оповідань. – Київ : Видавничий центр "12", 2018. –202 с.


До збірки «Terra інклюзія 2108» увійшли вісім оповідань переможців та фіналістів Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» у категорії спецвідзнаки «Інклюзивні оповідання «Terra інклюзія».
Життєві обставини літературних героїв зовсім різні, але кожен з них  прагне жити гідним повноцінним життям - попри обставини та можливості, незалежно від віку та статі.
Оповідання цієї збірки абсолютно різні за літературним відтворенням, але вони об’єднані любов’ю, спрагою до життя, силою людського характеру та волі.

 
Україна [Текст] : книга-мандрівка / Ірина Тараненко, Юлія Курова, Марія Воробйова, Марта Лешак. – Київ : Книголав, 2017. – 68 с. : іл.

Книга-мандрівка - 1200 непересічних фактів про Україну та українців. Автори відшукали не лише найдивовижніше, але й найважливіше, що варто знати про Україну: унікальні місця, де слід побувати, культурні здобутки, видатних особистостей та поворотні моменти, що вплинули на хід історії та життя кожного українця.
Це видання – як для дорослих, так й для родинного читання з дітьми, для всіх, хто хоче дізнатися більше про нашу країну.

 

Цаплієнко, А. Стіна [Текст] : роман / Андрій Цаплієнко ; пер. з рос. Сергія Осоки. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2018. – 576 с.


У фантастичному романі Андрія Цаплієнка перед читачем постають два пост апокаліптичні суспільства, одне з яких упевнено торує прогресивний шлях розвитку, а інше просто деградує.
Герої роману - українці та росіяни, носії яскравих національних рис - перебувають у постійному напруженому антагонізмі. Війна між ними йде відразу на кількох рівнях - від збройних сутичок до зіткнень душ та внутрішніх переконань. А Дикі Поля, які залишаються після великих і малих протистоянь, - це як незагойні рани, ракові пухлини: вони продовжують кровоточити, демонструючи людству, що війна породжує тільки війну.


 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter