Веселицька, Наталія. Дивограй талантів

Веселицька, Наталія. Дивограй талантів [Текст] : [школа мистецтв ім. М. Леонтовича Деснянського району] // Культура і життя. – 2018. – 21 груд. (№ 51). – С. 16 : фото.


Дивограй талантів 
 
Учні хореографічного відділення та створений Зразковий хореографічний ансамбль «Веснянка» є постійними учасниками Міжнародних, Всеукраїнських, регіональних, міських творчих фестивалів та конкурсів, таких, як: Міжнародний фестиваль- конкурс «Світ у твоїх долонях», Міжнародний багатожанровий фестиваль-конкурс мистецтва «Art Talent Fest», Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Зірки та зіроньки». Всеукраїнський конкурс хореографічного мистецтва «Фуете-2017», Міжнародний вокально- хореографічний конкурс «Planet stars!», Всеукраїнський вокально- хореографічний конкурс «Україна - це ми!» та багато інших.
Репертуар ансамблю складається з близько ЗО хореографічних постановок, різноманітних за жанром та стилістикою. На театральному відділенні діти успішно демонструють сценічну та акторську майстерність. Створюються тематичні постановки, пов’язані з календарними святами: «Вертеп», «Жива ікона», «Купальський вінок», «Весна Великодня» та інші.

Успішно на сценах міста Києва та України йдуть спектаклі: за мотивами драми Лесі Українки «Лісова пісня», за п’єсою Михайла Старицького «За двома зайцями», за мотивами повісті Миколи Гоголя «Вечори нахуторі...».
 
Учні театрального відділення та театр-студія «Без слів» є неодноразовими переможцями різноманітних фестивалів і конкурсів.

Художнє відділення дає учням базові навички з таких дисциплін: живопис, малюнок, композиція, скульптура, що дає можливість вступати до вищих навчальних закладів, коледжів та училищ.

Учні відділення беруть активну участь у різноманітних конкурсах, де посідають призові місця. Це Всеукраїнський конкурс «Птаха щастя», Всеукраїнський мистецький фестиваль «Мистецька палітра Києва», Всеукраїнський конкурс учнівської творчості під гаслом «Об’єднаємося ж, брати мої!», Всеукраїнський мистецький конкурс-фестиваль «Різдвяні мініатюри», Всеукраїнський фестиваль писанок, Всеукраїнський конкурс-фестиваль «На крилах весни», Всеукраїнський мистецький фестиваль- конкурс «Україна - країна Здійснення Мрій», міські виставки та презентації.

Створено Зразковий художній колектив - студія образотворчого мистецтва «Колорит», де учні вивчають техніку декоративно - ужиткового мистецтва- батік, петриківський розпис, писанкарство, українська лялька-мотанка.

На відділі духових та ударних інструментів учні опановують гру на кларнеті, трубі, флейті, сопілці, ударній установці, малому барабані, бубні, ксилофоні.

За період навчання на відділі струнно-смичкових інструментів учні навчаються грі на скрипці, здобувають знання з теоретичних дисциплін, грають в ансамблі «Унісон».

На відділі народних інструментів діти оволодівають грою на бандурі, гітарі, баяні, мандоліні, домрі, акордеоні. Вони посідають призові місця в таких різноманітних конкурсах та фестивалях, як Міжнародний фестиваль-конкурс «Барвиста осінь», Дитячий музичний фестиваль «OPEN MUSIC FOR CHILD», Міжнародний фестиваль-конкурс гітарної музики «Магія струни», Міжнародний дитячий фестиваль - конкурс мистецтв «Соняшник», 12 - й Міжнародний конкурс -  фестиваль «Українська естафета творчості».

На відділі існують два колективи - Зразковий художній колектив оркестр народних інструментів «Дивертисмент» і Зразковий художній колектив інструментальний ансамбль «Явір».

За роки існування школа мистецтв випустила понад тисячу учнів. Вихованці школи продовжують навчання у спеціальних середніх та вищих навчальних закладах України та зарубіжжя. Це Національна музична академія України ім. П. І. Чайковського, Національний університет культури і мистецтва, Київський державний інститут декоративно-прикладного мистецтва та дизайну ім. Бойчука, Інститут музики ім. Р. Глієра, Академія мистецтв м. Амстердам, Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв, Коледж хореографічного мистецтва, Київська муніципальна академія естрадно - циркового мистецтва та інші.

Завдяки успішній творчій праці викладачів, учнів, художніх колективів - школа мистецтв ім. М. Д. Леонтовича стала відомою не тільки в Україні, але й далеко за її межами!

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter