Сварич, Світлана. Митець – це покликання

Сварич, Світлана. Митець – це покликання [Текст] : [про школу мистецтв ім. М. Леонтовича Деснянського району] // Культура і життя. – 2018. – 21 груд. (№ 51). – С. 4 : фото.
 
 
Митець – це покликання
 
Школа мистецтв розпочала свою діяльність в 1990 році в м. Києві. Директор та ініціатор створення школи Світлана Михайлівна Сварич - спеціаліст вищої категорії, «Вчитель-методист», «відмінник освіти України», викладач вокально-хорових дисциплін, нагороджена Орденом Української Православної Церкви Почаївської ікони Пресвятої Богородиці, Почесною відзнакою Святої Праведної Анни III ступеня за вагомий внесок у справу відродження духовності та патріотичного виховання молоді, Грамотами Міністерства освіти і науки України, Подяками голови Київської міської державної адміністрації.

На той час школа функціонувала в системі освіти і була першою і єдиною в Україні. Тоді пріоритетом у своїй роботі ми визначили нову якість розвитку творчої особистості задля відродження культури й духовності в молодій українській незалежній державі.

З 2016 року Школа мистецтв змінила своє підпорядкування та ввійшла до складу мистецьких навчальних закладів Управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації та влилася в дружню мистецьку родину Департаменту культури виконавчого органу Київської міської ради та Київського міського методичного центру закладів культури та навчальних закладів м. Києва.

Відповідно до рішення Київської міської ради від 23 березня 2017 року школа мистецтв перейменована й носить ім’я видатного українського композитора Миколи Дмитровича Леонтовича. Відтоді - це Школа мистецтв Деснянського району міста Києва імені Миколи Дмитровича Леонтовича, початковий спеціалізований мистецький навчальний заклад.

Основними завданнями школи мистецтв є:

- вільний розвиток особистості, виховання поваги до народних звичаїв, традицій,          національних цінностей українського народу, а також інших націй і народів;
- естетичне виховання дітей та юнацтва, створення умов для творчого, інтелектуального і духовного розвитку, задоволення потреб у професійному самовизначенні і творчій   самореалізації;
- пошук та залучення до навчання здібних, обдарованих і талановитих дітей та молоді, розвиток і підтримка їхніх здібностей, обдарувань і талантів;
- задоволення духовних та естетичних потреб;
- підґрунтя для занять художньою творчістю, а для найбільш обдарованих учнів- до вибору професії у сфері культури та мистецтва.

Для виконання поставлених завдань школа мистецтв здійснює навчально-виховний процес за напрямами:

- навчально-виховна робота;
- науково-методична робота;
- культурно-просвітницька работа;
- творча діяльність,
які координують заступники директора: Данилюк Єгор Валерійович - навчально-виховна робота, Оробінська Ірина Петрівна -навчальна робота, Третяк Вікторія Валеріївна - навчально- методична робота.

У школі мистецтв функціонують відділи (відділення):
 
Музичне відділення:
- фортепіанний відділ;
- хоровий відділ;
- відділ народного вокалу;
- відділ естрадного вокалу;
- відділ академічного вокалу;
- відділ народних інструментів;
- відділ струнно-смичкових інструментів;
- відділ духових та ударних інструментів;
- музично-теоретичний відділ (сольфеджіо, музична література, початковий курс історії мистецтв);
Театральне відділення
Хореографічне відділення
Художнє відділення
Відділ культурно-просвітницької роботи:
- підготовка та проведення концертів, конкурсів, фестивалів, вистав та художніх виставок;
- діяльність творчих учнівських колективів;
- позакласна виховна діяльність із підвищення культурно-естетичного рівня учнів.

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter