Нові надходження Список нових надходжень бібліотеки №115 для дітей за 2 квартал 2019 року

Список нових надходжень бібліотеки №115 для дітей за 2 квартал 2019 року

 

 

Генехтен, Г. В. Неймовірна, але правдива історія про динозаврів [Текст] / Гвідо Ван Генехтен ; пер. з нід. Т. Маслової. – Харків : Ранок, 2018. – 24 с. : іл.


У звичайної курки є таємниця: вона – нащадок динозаврів. А всім, хто має сумніви, курка показує сімейний фотоальбом. У ньому і світлини, і перевірені факти, і смішні історії з життя доісторичних родин.


 
Дяченко, М. Ю. Дивовижні пригоди звичайних речей [Текст] : казки / Марина  та Сергій Дяченки ; пер. з рос. О. Негребецького ; іл. Дани Кавеліної. – Київ : ДОВЖЕНКО БУКС, 2018. – 30 с. : іл. – (Дитячий світ).

Перша книга серії казок від відомих письменників. Якщо придивитися і прислухатися – виявиться, що самі звичні речі, які нас повсякденно оточують, живуть своїм цікавим життям, часом непростим. Полохливий поїзд більше не боїться птахів, допитлива річка здійснила свою давню мрію, звичайний шарфик пережив подвійне перетворення, а водогін став справжнім музикантом! Ці та інші дивовижні пригоди звичайних речей, описані в цій добрій книзі, стануть справжнім відкриттям для кожної допитливої дитини!

 
 
Винничук, Ю. П. Казки веселі і сумні [Текст] / Юрій Винничук ; іл. Ірини Борисової. – Харків : Бібколектор, 2017. – 24 с. : іл. – (Дитячий світ).

До книжки увійшли три казки відомого українського письменника — «Будиночок № 7», «Три жучки» та «Шлюбні оголошення Кротика», з яких маленькі читачі дізнаються про те, як у грозу заблукали семеро братів-слимаків, як маленький жучок врятував життя в’язню і як один кротик вирішив женитися і що із цього вийшло. А кумедні малюнки української художниці чудово доповнять цю веселу книжку.

 

Андрусяк, І. М. Третій сніг [Текст] : повість-казка / Іван Андрусяк ; худож. Ольга Кузнецова. – 3-є вид., оновл. – Київ : Фонтан казок, 2019. – 118 с. : іл. – (Добрі пригоди).


Ця книжка – хвацько “закручений” дитячий детектив зі справжнім злочином (навіть не одним) і справжнім розслідуванням, яке веде неймовірно розумний і хижий учитель. Це історія про добро і зло, співчуття і жорстокість, радість і горе, сміх і сльози – себто про все те найважливіше, що в житті завжди поруч і про що неодмінно треба говорити з дитиною. Автор книги одержав премію «Кабінету міністрів України імені Лесі Українки» у номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва».

 

Гербіш, Н. Мене звати Мар'ям [Текст] / Надійка Гербіш ; іл. Марії Фої. – Харків : Віват, 2017. – 47 с. : іл.


Авторка книги намагається передати читачу почуття саме біженців через думки маленької дівчинки. Мар’ям разом із батьками та братиками втекла зі своєї країни від війни, втратила свій дім, опинилася в чужій країні, зіткнулася з ворожістю. Дівчина пережила болісну втрату, однак здобула найкоштовніший дарунок любові й урятоване життя.


 
 
Карпа, І. І. День усіх білок [Текст] / Ірена Карпа ; худож. Н. Гайда. – Чернівці : Чорні вівці, 2017. – 95 с. : іл.

Це розповідь про те, що насправді є цінним у житті та як важливо вміти боротися за свої права, незалежно від того, хто ти: дорослий, дитина чи лісове звірятко. Книжка сповнена пригод і гумору, карколомних поворотів і складних ситуацій, з яких хоробро виплутуються її герої: білки і собаки, сови і кроти, лісники і бандити. Це добра й бешкетлива історія про дружбу, свободу і Мрію.


 

Ружичка, О. Історія літаків [Текст] / Олджих Ружичка ; пер. з англ. В. Делегач ; худож. Т. Перницький, Н. Мойзесова. – Харків : Ранок, 2018. – 32 с. : іл. – (Історія винаходів).


На сторінках цієї книжки малюк має змогу познайомитися з надзвичайно дивовижними історіями від геніального Леонардо Да Вінчі до братів Монгольф’є. Довідатися, що в п’ятнадцятому столітті не існувало жодного технічного напряму, в якому не працював би відомий та знаний Леонардо Да Вінчі. У книзі представлено велику кількість різноманітних малюнків, які є дуже вдало та доречно розміщеними біля кожного з розділів, також є дуже маленькі цікаві кумедні графічні зображення.


 

Ярош, В. Три горішки для Сашка [Текст] : повість / Вікторія Ярош ; худож. М. Лабиріна. – Київ : Фонтан казок, 2019. – 261 с. : іл. – (Книжка про мене).


Читачі цієї історії знайдуть захопливі пригоди і бешкетництво головного героя, його не по роках людську мудрість, зрозуміють, що можна і треба йти до кінця в реалізації найзаповітніших мрій, залишатися відданою та щирою людиною в будь-якій ситуації і в будь-якому оточенні. Повість написана захопливо і просто, без надмірного дидактизму. У книзі є з чого посміятися, над чим замислитися і про що помріяти, згадавши власне дитинство. Історія вдало доповнюється кумедними мультиковими малюнками.


 
 
Кузякін, К. #щотакематематика? [Текст] / Дмитро Кузьменко ; худож. Кузько Кузякін. – Харків : Юнісофт, 2018. – 113 с. : іл., фотоіл., портр.

Що таке математика? Як стверджує ця книжка, в цілому світі не знайдеться нікого, хто справді достеменно знав би, чим є математика. Що геть не заважає їй від найдавніших часів і до сьогодні бути чи не найважливішим надбанням людства. І заразом справжньою абракадаброю для більшої частини цього людства. Книга є спробою автора поговорити про незбагненний світ математики «нормальною» мовою. Мала Академія наук рекомендує її для використання на позашкільних заняттях.

 

Гридін, С. В. Відчайдушні [Текст] : повість-детектив / Сергій Гридін. – Київ : Академія, 2017. – 127 с.


Дмитро і його друзі, намагаючись дізнатися, чому і куди в Озерному зникають діти, опинилися в центрі складної інтриги. Долаючи небезпеки, вони встановлюють особу злочинця і дивують навіть бувалих оперативників. Повість-детектив захоплює сюжетними і психологічними несподіванками. І навіть за ризикованих обставин її героїв не оминає закоханість.



 
 
Дяченко, М. Ю. Зло не має влади [Текст] : роман / Марина та Сергій Дяченки. – Харків : Фоліо, 2018. – 316 с. – (Світи Марини та Сергія Дяченків).

І магічні формули, і маги-королі, і навіть вірні друзі часом виявляються безсилими – ні, не перед жорстокими чарами, а перед звичайною буденністю й забуттям. І тоді приходить Сарана – жахлива стонога і сторука навала змітає й витоптує все на своєму шляху, і не має від неї порятунку, і ніщо її не зупинить... Королівство, котре забуло свого короля, приречене на загибель і запустіння. Останній роман трилогії про пригоди школярки-семикласниці Ліни Лапіної (до трилогії також входять романи «Ключ від Королівства» і «Королівська обіцянка»).
 

Згадай мене, брате! [Текст] : Тарас Шевченко в контексті свого часу / упоряд. та передм. Ю. О. Іванченка. – Київ : Парламентське видавництво, 2018. – 431 с. : іл., фотоіл., портр., сх.


У книзі представлено епістолярну спадщину Т. Шевченка, уривок з автобіографічної повісті «Художник», листи, спогади друзів і знайомих про Кобзаря, в яких він постає як людина виняткової сердечності, толерантності, яка над усе любила свій знедолений народ і високо цінувала щирість і доброзичливість у взаєминах між людьми. Нариси про сучасників, яким Шевченко присвятив свої твори, ілюстративний матеріал – малярські та графічні твори Шевченка та багатьох інших тогочасних митців, рідкісні фото та архівні матеріали допоможуть глибше сприйняти час, у який жив і творив геніальний митець.

 

Квінн, Б. Неймовірні [Текст] : п'ятнадцять жінок, які творили мистецтво та історію / Бріджит Квінн ; пер. з англ. Р. Свято ; іл. Л. Конгдон. – Київ : ArtHuss, 2018. – 222 с. : іл., фотоіл., портр.


Захопливо, дотепно, а часом і доволі в’їдливо, американська дослідниця історії мистецтва оповідає про життя і творчість 15 неймовірних художниць і мисткинь із різних країн та епох – від XVII століття і дотепер. Це повчальна і вельми цікава книга, доповнена репродукціями робіт, а також сучасними портретами героїнь розповідей.

 

Кублицький, В. Юнацтву про мистецтво [Текст] : Кн. 1 / Віктор Кублицький. – Київ : Мистецтво, 2018. – 55 с. : іл., фотоіл.


У книзі пропонується розповідь про відомі твори світового образотворчого мистецтва. Юний читач зможе вперше познайомитися або ще раз зустрітися із шедеврами майстрів минулого та порине у вічний світ художніх образів. Книгу адресовано юним шанувальникам прекрасного та, безперечно, стане їх постійним супутником у житті.

 

 

Кушнер, М. Майбутнє архітектури [Текст] : 100 дивовижних будівель / Марк Кушнер ; пер. з англ. І. Серебрякової. – Харків : Віват, 2018. – 159 с. : фотоіл. – (TED Books).


Ця книжка кардинально змінить ваш погляд на архітектуру. Адже будівлі у формі куба з вікнами, колонами та балконами, а ще заведеними центральними комунікаціями — це позавчорашній день. Уже сьогодні у світі будують споруди найхимерніших форм і з найдивніших матеріалів (церква з паперових трубок, надувна концертна зала, павільйон, сплетений шовкопрядами, хмарочос, стіни якого поглинають вуглекислий газ). Автор розповідає про понад 100 будівель, які доводять, що новітній високі технології та нестримна фантазія архітекторів створюють комфортний простір для людства, простір, де зручно жити і творити.

 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter