14.09.2019

«Нехай земля квітує всюди – природу збережемо, люди!»
Екологічний вікенд
 
«Ліси в своїм краю ОБЕРІГАЙТЕ!
І гори сміття після себе не лишайте.
Бо ліс — це диво! Ліс — це справжня казка,
Любіть ліси і бережіть, БУДЬ ЛАСКА!»

Надія Красоткіна

Хоч пташки у лісі ще весело щебечуть, а лагідне сонечко торкається верхівок могутніх сосен, усе навкруги дихає осінню. Ліс восени особливо чарівний та прекрасний, ніби запрошує завітати до себе у гості. Це залюбки роблять мешканці Лісового масиву, адже ліс є його окрасою та гордістю, його візитівкою. Проте, на жаль, багато людей користуються благами природи, забуваючи піклуватися про неї та залишаючи після себе сміття.

Тож напередодні Всесвітнього дня прибирання, що відзначається 15 вересня, бібліотека вирішила зробити свій внесок у екологічний стан нашого красеня лісу та разом зі своїми старшими читачами провести прибирання у ньому.
Школярі радо долучилися до такої благородної місії та з завзяттям допомагали бібліотекарям наводити лад на зелених галявинах, під кронами тендітних берізок та величавих сосон і ялинок. Киянам дуже пощастило жити у такій зеленій оазі, де можна відпочити від галасливого мегаполісу! Але потрібно пам’ятати про те, що чисто не там, де прибирають, а там, де, насамперед, не смітять.
Ось робота завершена. І тепер із задоволенням можна провести час зі своїми друзями, пограти у м’яча, насолодитися співом пташок, приємним затінком та запахом хвої у вересневому лісі.
 
Тож піклуймося про наше довкілля та зробімо
наше життя та країну чистішими!
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter