30.09.2019

«Бібліотека – світ знання, тож діти йдуть щодня до неї»
Тиждень читача

«До дива знань і мрій, о друзі, йдіть!
Високий дух летітиме далеко…
Аби сказати: «Зупинися, мить!»
Кажу  лише: «Живи, бібліотеко!»

Надія Петренко

30 вересня – чудове свято, Всеукраїнський день бібліотек, нагода відзначити роль бібліотеки у житті кожного українця і, зокрема, - зростаючих поколінь. Це також можливість привернути увагу суспільства до високої місії бібліотекаря – просвіщати, навчати орієнтуватися у потоці інформації, прищеплювати любов до книги.

Тож напередодні свята бібліотека гостинно запрошувала усіх охочих  долучитися до числа її читачів, познайомитися із книжковим фондом, із заходами та гуртками, які проводяться в її стінах. Відвідувачі дізналися, що бібліотека - це не тільки місце, де читають, що вона перетворюється і на творчу майстерню, і на дитячий кінозал, і на місце зустрічі з цікавими та непересічними особистостями – письменниками, поетами, художниками, видавцями, волонтерами…

Молодші читачі охоче обирали для читання книжки з виставок «Письменники-ювіляри 2019 року - дітям», «Іграшковий дивосвіт малюкам дарує казку», «Улюблені мультики на сторінках книжок», знайомилися із новими дитячими журналами «Малятко», «Пізнайко», «Джміль», «Колобочок».
Школярі більш старшого віку теж знайшли для себе літературні цікавинки, незмінну та всіма улюблену класику, захопливі сучасні твори художньої літератури. Хлопчики цікавилися книжками з жанрових добірок «Пригоди», «Фентезі», «Детективи», а дівчаткам до вподоби стала література з тематичних полиць «Дівочі історії», «Як стати супердівчинкою».
Не менш цікавим та змістовним було відвідування бібліотеки і для батьків. Бібліотекарі рекомендували їм книжки про виховання дитини, про допомогу у її навчанні та організації дозвілля, зокрема, з виставки «Її Величність – дитина!», добірки «З родини йде життя людини».

Завітали також до бібліотеки і студенти Університетського коледжу ім. Б. Грінченка, щоб отримати методичну допомогу та дружні, фахові поради.  Майбутні бібліотекарі з інтересом пізнають ази професії, допитливо цікавляться її тонкощами та специфікою.

Тож крокуємо разом до прекрасного і дивного світу – бібліотеки!
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter