02.10.2019

«У кадрі – КНИГА!»
 
«Зараз практично все переміщується у віртуальний простір.
 Але книжка ніколи не зникне, тим паче дитяча.
Буктрейлер можуть забути, але когось він приведе до книжки».

Діана Клочко

        Бібліотека – це місце, де книжку можна не тільки почитати, а й здійснити її сторінками віртуальну подорож. У цьому залюбки переконалися юні відвідувачі, які завітали на перегляд буктрейлерів, створених бібліотекарями за книжками відомих сучасних письменників.
     Захоплива відеоісторія про неймовірні пригоди Остапа і Даринки за мотивами однойменної повісті Андрія Бачинського перенесла дітей у часи старих мольфарів, у стіни могутніх замків, які охороняють древні духи й привиди, у темні підземелля львівських костелів, заінтригувала мандрами головних героїв книжки.
 
 

       Буктрейлер «Війна, що змінила Рондо» за книгою Романи Романишин та Андрія Лесіва, викликав у школярів почуття патріотизму та любові до Батьківщини. А розповіді-презентації «Дитинство відомих українців» за книгами Богдана Жолдака, Владислава Таранюка, Ірини Хомин та «Дитинство видатних діячів Америки» за книгами Любка Дереша, Олександра та Наталі Шевченків, Валерія Воскобойнікова із серії «Життя видатних дітей» запропонували читачам твори сучасних українських письменників про дитинство визначних особистостей, які своєю творчістю, своїм талантом збагатили цей світ.
 
 

      Змістовні та яскраві літературні кліпи настільки зацікавили школярів, що вони охоче обирали для читання книжки, щоб довідатися про завершення запропонованих історій.





 

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter