Нові надходження Список нових надходжень ЦРБ ім. П.А. Загребельного за 3 квартал 2019 року

Список нових надходжень ЦРБ ім. П.А. Загребельного за 3 квартал 2019 року

 

 

Баллард, Дж. Г. Висотка [Текст] : роман / Джеймс Грем Баллард ; пер. з англ. Олексія Чупи. – Харків : Фабула ; Ранок, 2018. – 224 с.


«Висотка» - це соціально-фантастичний роман, сюжет якого нагадує наш сучасний світ. Мешканці з великим захопленням вселяються в будівлю нової формації, облаштовуються і ... по суті, створюють «вертикальне місто». Тут є нижчі, середні і високі шари населення, які починають ворогувати один з одним. У всіх подробицях показаний сам процес морального розкладання людини (незалежно від її соціального і фінансового стану),  і як наслідок - класові війни, хаос, злість, ворожнеча, насильство.
Книга – застереження. Рекомендовано до прочитання всім, хто вміє думати.


 

Дегтяренко, Я. Ярино, вогнику мій [Текст] : роман / Ярослава Дегтяренко. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. – 400 с.


Ярина мріяла про весілля з молодим козаком Данилом Лозицьким. Та закоханих розділила доля: Ярина потрапила до татарського улусу, ставши невільницею. Її рятує мурза Аяз-бей, давній ворог Данила. Закоханий в цю горду русинку, він ладен на все заради неї. Ярина теж має почуття до Аяз-бея… На жаль, Ярину продають до Бахчисарайського гарему. Довкола дивовижної рабині, яку нарікають Вогником, плетуться інтриги, а в кожному закутку палацу чатує смертельна небезпека. Аяз-бей та Данило обидва прагнуть звільнити Ярину, але вогонь її кохання зігріє серце лише одного з них.


 
Еріа, Ф. Зіпсовані діти [Текст] : роман / Філіп Еріа ; пер. з фр. Світлани Орлової. – Харків : Ранок ; Фабула, 2018. – 335 с. – (Лауреати).

Роман «Зіпсовані діти» побачив світ напередодні Другої світової війни. Його героїня Агнес, молодша дочка в родині багатих буржуа, критично сприймає батька і матір, страждає від фальші, внутрішньосімейних інтриг, відсутності любові і тепла. Її близькі схиблені на грошах, консервативні і майже ненавидять доньку через її фантазії. Дворічна поїздка в Америку змінює життя Агнес - ця країна для недооціненої дівчини, яка зростала у задушливій атмосфері міщанської обмеженості, стає символом внутрішньої свободи і відкритості почуттів.

 

Ілюха, Ю. Східний синдром [Текст] : роман / Юлія Ілюха. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. – 240 с. –(Від лауреатки конкурсу "Коронація слова").


Вони ніколи не зустрілися б, якби не війна на Донбасі. Гарячий вересень 2014-го звів разом адвоката-невдаху Васю, айтішника Макса та росіянку Таню, що втекла від чоловіка-садиста. У кожного — власна історія болючих втрат, яка штовхнула їх у бліндажі: Вася втікає в АТО від сварок із дружиною, Макс прагне помститися за вбиту наречену, а Таня мріє розпочати нове життя. Дружба, любов, ненависть - етапи одного шляху, який їм доведеться пройти. І жоден із них не уявляє, чим цей шлях скінчиться.

 

Кабре, Ж. Моє каяття [Текст] : роман / Жауме Кабре ; пер. з катал. П. В. Таращука. – Харків : Фоліо, 2017. – 684 c.


Роман «Моє каяття» — це роздуми автора про зло в історії людства, які подано через зображення життя інтелектуала, що народився після війни в Барселоні. В романі ідеться  про щире і високе кохання, про любов до краси речей, яка спонукає до злочинів, про дружбу і заздрість, про людську шляхетність і ницість, досить часто поєднувані, про духовні пошуки і мізерність буденного життя...
Це каяття не тільки героя роману, а й кожного з нас.


 
Морсбах, П. І раптом вже вечір [Текст] : роман / Петра Морсбах ; пер. з нім. Людмили Нор. – Чернівці : Книги -XXI, 2018. – 615 с. : портр. – (Меридіан серця).

«І раптом вже вечір» – це грандіозна, воістину толстовського масштабу панорама «vitae sovjeticae», 70 років історії Радянської імперії, втіленої в одній жіночій долі. Цей протокол занепаду - рідкісна для західної літератури спроба художнього осмислення гуманітарної трагедії, спричиненої тоталітаризмом, але й водночас історія невтомного духу боротьби, мужності й гумору, любові і дружби - захоплива, дотепна, жахлива, неймовірна історія матінки Кураж. Першорядний взірець великої літератури про «маленьку людину», де серед строкатої імперської поліфонії чи не вперше звучить - виразний і трагічний - український голос.


 

Перино, С. Дочка Медічі [Текст] : роман / Софі Перино ; пер. з англ. Іларії Шевченко. – Харків : Ранок ; Фабула, 2018. – 542 с. – (Бестселер).


«Дочка Медічі» - це по-справжньому потужна історична драма. Епічна оповідь, присвячена таємничому, сластолюбному та підступному дому Валуа, ведеться від імені принцеси Маргарити - розумної та неоднозначної особистості. Письменниця блискуче показує, як на тлі релігійних воєн і битв на любовному фронті ця непересічна жінка долає найжорстокіші випробування і знаходить у собі сили вирішити власну долю і здобути те, що належить їй за правом народження.


 

Трейсі, Б. Як керують найкращі [Текст] : як одержати максимум від себе та інших : секрети, перевірені на практиці / Брайан Трейсі ; пер. з англ. Р. Клочка. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. – 208 с.


На відміну від багатьох книжок з лідерства, бестселер визнаного тренера з особистісного розвитку та бізнес-консультанта Брайана Трейсі цілком орієнтований на конкретну людину — керівника будь-якої бізнес-ланки. Основні його обов’язки - ставити перед собою цілі та впроваджувати інновації, розв’язувати проблеми й визначати пріоритети, стати прикладом для інших, надихати й мотивувати.


 

Хейг, М. Як зупинити час [Текст] : роман / Метт Хейг ; пер. з англ. Т. Івченко. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. – 318 с.


Том Азар, хворий на рідкісну недугу - анагерію, яка сповільнює процес старіння. Усе своє життя він змушений змінювати міста й оточення, ім’я та звички, аби не викликати підозр. Але Том не один такий. Існують й інші хворі. Їх захищає таємна організація. Одного разу Азар усвідомлює, що насправді все не так і хтось хоче винищити цих унікальних людей. Тепер чоловік має відшукати свою доньку, яка успадкувала батьківську хворобу…


 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter