25.10.2019

«Змінитись або померти»

Саме це гасло стало ключовим меседжем міжнародного семінару, який відбувся в Галереї мистецтв за ініциативи Деснянської ЦБС, у співпраці з Українською бібліотечною асоціацією, та за фінансового сприяння Міністерства культури Данії та Міністерства закордонних справ Данії.

Більш ніж 90 учасників з усіх куточків України отримали чудову нагоду поспілкуватися з провідними європейськими експертами бібліотечної справи з Данії та Польщі.
 
Кірстен Боелт, директор центральної бібліотеки м. Ольберг (Данія) та Якоб Леккер директор бібліотеки в м. Гладсаксі (Данія), обоє активні члени Міжнародної федерації бібліотек та установ,  ознайомили учасників семінару з концепцією нових сервісів та послуг публічних бібілотек Данії та трансформаційними процесами, що в них відбуваються. Польським досвідом процесів змін у бібліотеках поділився екс-директор бібліотеки Варшавського університету Хенрік Холендер.
Як і чому бібліотеки змінюються у західному світі глобалізації, діджіталізація та чотири данські моделі як інструмент для змін публічних бібліотек - ця панель семінару, що проводилась Йенсом Торхаугом, який протягом 15 років очолював Данське агентство з питань бібліотек та засобів масової інформації, мала найбільший успіх та завершилась практичним тренінгом. Своєрідний «брейншторм» продемонстрував, що українські бібліотекарі мають креативні ідеї та здатні змінюватись.
Як наголосив у своєму вітальному слові до учасників міжнародного семінару в. о. Голови Деснянської в місті Києві державної адміністрації Сергій Снопков «українські бібліотекарі готові до змін, а у Деснянському районі трансформативні процеси вже давно почалися».
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter