Нові надходження Список нових надходжень ЦРБ ім. П.А. Загребельного за 4 квартал 2019 року

Список нових надходжень ЦРБ ім. П.А. Загребельного за 4 квартал 2019 року

 

 

Булаховський, К. А. Цікаве мовознавство [Текст] / Кирило Булаховський. – 2-ге вид., перероб. і розшир. – Львів : Апріорі, 2019. – 200 с. : іл. – Український інститут книги (УІК).

Пропонована книжка запрошує читача до неймовірного і чарівного світу мовознавства. Ви дізнаєтесь, що таке мова, скільки мов на світі, якими можуть бути мови цивілізацій інших планет, як розшифрували єгипетські ієрогліфи та багато іншого. Значну увагу приділено українській мові – нашому з вами духовному багатству.

Видання адресоване учням, батькам, учителям, студентам, викладачам, усім, хто цікавиться мовними питаннями.


 
Габбард, Дж. Перша невідкладна допомога своїми руками. Що робити, якщо швидка не поспішає [Текст] / Джеймс Габбард ; пер. з англ. Ярослава Лебеденка. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. – 335 с. : іл. – Український інститут книги (УІК).

Забиття, порізи, переломи, обмороження та відмирання, кровотеча, отруєння, запаморочення, стрибки артеріального тиску, аритмія, епілептичні напади, інсульт, судоми, втрата свідомості, опіки, колоті й різані рани, укуси тварин і комах — книга містить усе, що необхідно знати про найпоширеніші проблеми зі здоров’ям у дорослих та дітей, аби завжди бути напоготові.

 
Гелловей, С. Велика четвірка. Прихована ДНК Amazon, Apple, Facebook i Google [Текст] / Скотт Гелловей ; пер. з англ. М. Смагіної. – Київ : Видавнича група КМ-БУКС, 2019. – 295 с. – Включ. алф. покажч.

Упродовж останніх 20 років кожна з таких відомих компаній-гігантів, як Apple, Amazon, Facebook і Google, забезпечили людству більше можливостей для задоволення матеріальних потреб, спілкування, процвітання і навіть розвитку, ніж будь-яка інша подібна структура за всю історію свого існування. Однак завдяки чому ці комерційні структури змогли стати настільки могутніми та всевладними? Скотт Гелловей не тільки аналізує притаманні компаніям "Великої четвірки" стратегії, але і дає поради щодо того, як їх можна застосовувати в різних сферах діяльності.

 

Гордер, Ю. Різдвяна містерія [Текст] / Юстейн Гордер ; пер. з норв. Наталії Іліщук. – Львів : Літопис, 2019. – 252 с. : портр.

Відомий норвезький письменник Юстейн Ґордер у своїй книжці майстерно передає неповторну атмосферу очікування великого дива Різдва Христового. Розповідь у формі передріздвяного календаря дає змогу читачам разом із хлопчиком Йоакимом прожити і пережити знову біблійну історію за до¬помогою магічної мандрівки крізь час і простір у Вифлеєм, коли там сталася радісна новина – народилося Дитятко Ісус.
Для сімейного читання і спільного проживання дивовиж¬ної містерії Різдва.

 

Гримич, М. Клавка [Текст] : роман / Марина Гримич. – Київ : Нора-Друк, 2019. – 336 с. : портр. – Український інститут книги (УІК).

Дія роману Марини Гримич відбувається у Спілці письменників України і в київському письменницькому будинку РОЛІТ у 1947 році. Літературне життя 1940-х, повоєнний Київ, Євбаз, комунальна квартира — це те тло, на якому розгортається динамічний сюжет.
Клавка, секретарка Спілки письменників, опиняється в центрі любовного трикутника — між відповідальним працівником ЦК КП(б)У і молодим письменником, який щойно повернувся з фронту...


 
Даймонд, Дж. Колапс. Чому одні суспільства занепадають, а інші успішно розвиваються [Текст] / Джаред Даймонд ; пер. з англ. Володимира Горбатька. – Київ : Видавнича група КМ-БУКС, 2019. – 687 с. : фотоіл. – Включ. предм. покажч.

"Колапс" - науково-популярна книга американського еволюційного біолога Джареда Даймонда. Автор ретельно досліджує причини занепаду стародавніх культур: суспільства острова Пасхи, поселень вікінгів у Гренландії, індійців Майя в Америці тощо, - а потім переконливо доводить, що багато з сучасних суспільств, передусім Китай і Північна Америка, стоять на роздоріжжі і в недалекому майбутньому повинні вирішити для себе, хочуть вони існувати чи готові загинути.


 

Клименко, Н. Українська легко! [Текст] / Наталія Клименко, Павло Мельник-Крисаченко ; іл. Павла Мельника-Крисаченка. – 2-ге вид. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. – 287 с. : іл. –(Мова - ДНК нації). – Український інститут книги (УІК).

Книгу створено з мрією про те, що колись в Україні буде модно знати декілька мов, але говорити українською.
Видання для тих, хто:

– спілкується українською і хоче вдосконалити 
   свої знання;
– прагне запобігти помилковому
    слововживанню;
– бажає дізнатися нові фразеологізми
    й синоніми;
– намагається уникнути вживання не
   властивих    українській мовній традиції
   зворотів і висловів.


 

Карпачов, Д. Як дати дитині все без грошей і зв'язків [Текст] / Дмитро Карпачов. – Київ : Агенція "ІРІО", 2019. – 256 с.

Книга «Як дати дитині все без грошей і зв’язків» — це 7-тижневий тренінг, який поліпшить ваші стосунки з дитиною, навчить вас взаємодіяти, чути свою дитину і розуміти її. Вправи, які наведено в кожному розділі, допоможуть закріпити навички усвідомленого батьківства та виведуть вас на новий рівень відносин в сім’ї та в суспільстві.
Мета даної книги - показати правильні методи виховання і наштовхнути читачів на шлях усвідомленого, щасливого батьківства.


 

Кідрук, М. Заради майбутнього [Текст] : оповідання / Макс Кідрук. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. – 304 с. : портр. –Український інститут книги (УІК).

Збірка різних історій, де є все: горор, техно, містика, гостросоціальні та гумористичні оповідання. Не раз упродовж читання у вас паморочитиметься голова від зміни настрою та темпу оповіді. Але зрештою різні за жанром оповідання вражають, інакше це вже буде не збірка, а… Неважливо.

Просто перегорніть першу сторінку і почніть.


 

Коррі, Дж. Дружина мого чоловіка [Текст] : роман / Джейн Коррі ; пер. з англ. Аліни Акуленко. – Київ : Нора-Друк, 2019. – 431 с. – (Психологічний трилер).

Молода юристка Лілі починає нове життя. Вона щойно вийшла заміж, переїхала до нового помешкання й отримала нову роботу. Та чи все так безхмарно? Чоловік приховує родинну таємницю, клієнт може виявитися жорстоким убивцею, навіть дев’ятирічна сусідка Карла має свої приховані інтереси…
Роман Джейн Коррі «Дружина мого чоловіка» — для тих, хто любить психологічні трилери, сімейні драми і цікавиться функціонуванням британської судової системи.


 
Лоренс, С. Дивовижні жінки. Першопроходиці, які не побоялися вирізнятися з-поміж інших [Текст] / Сандра Лоренс ; пер. з англ. Дмитра Кушніра ; іл. Натан Коллінс. – Київ : Видавнича група КМ-БУКС, 2019. – 128 с. : іл., портр.

Захопливі життєписи 50 жінок, які розширили уявлення про межі можливостей людини.
Першопроходиці, які не побоялися вирізнятися з-поміж інших. Вони стали успішними у найрізноманітніших галузях: від шоу-бізнесу й мистецтва до спорту й політики (всього у восьми категоріях) -  у різні періоди  історії та у різних куточках планети.
Історії жінок, які варті того, аби їх знати.
 

Українська революція 1917-1921 років в ілюстраціях [Текст] / авт. концепції та упоряд. Олександр Кучерук. – Київ : Парламентське видавництво, 2019. – 199 с. : іл., портр. – Український інститут книги (УІК).

У виданні зібрано ілюстрації, які відтворюють історію УНР доби Центральної Ради і Директорії, важливі миті життя Української Держави та Західноукраїнської Народної Республіки.
До кожної фотографії подано тексти з тогочасної преси, документів, спогадів. Пропонована книга є гарним путівником з історії державотворення і боротьби за самостійну, соборну, демократичну державу українського народу.

 

Фокс, К. Спостерігаючи за англійцями [Текст] / Кейт Фокс ; пер. з англ. Марти Гасовської. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. – 608 с. : портр. – Включ. бібліогр. – Український інститут книги (УІК).

Відома дослідниця Кейт Фокс створила дивовижно точний і напрочуд дотепний портрет англійського суспільства. «Вівсянка, сер», твідовий костюм, чай рівно о п’ятій, вишукані манери, аристократизм, снобізм, незворушність, гіперпунктуальність. Які ж насправді англійці? Усе це та багато іншого про звички англійців, їхні примхи, виверти та дивацтва дізнаєтесь у ґрунтовній та веселій книжці Кейт Фокс.

 
Харарі, Ю. Н. Людина розумна. Історія людства від минулого до майбутнього [Текст] / Ювал Ной Харарі ; пер. з англ. Ярослава Лебеденка. – 2-ге вид., випр. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. – 543 с. : іл. – Український інститут книги (УІК).
 
Дослідження, яке ламає уставлені уявлення про земну історію від появи людини і народження мови до наших днів та примушує задуматись: шлях розвитку наших предків міг би бути зовсім іншим. Долучіться до історичної розвідки і вас приголомшать неочікувані і сміливі припущення. У книжці немає нудної хронології і сухих дат, але разом з автором будете розмірковувати про численні “Чому?”

 

Як творити галерею [Текст] / Ондржей Хробак та ін.; пер. з чес. Лідії Кіцили ; іл. Девід Бьом. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. – 61 с. : іл. – Український інститут книги (УІК). – Авт.: О. Хробак, Р. Коричанек, М. Ванєк, Я. Пресс.

Майстерно проілюстрована книжка запрошує юних відвідувачів у світ музеїв та галерей.
Прочитавши ії, діти вже не дивитимуться на галерею як на нудний і недоступний простір. Навпаки, вони бачитимуть будинок, у якому відбувається просто неймовірна кількість цікавих справ, трапляються несподівані зустрічі та цікавезні історії.

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter