29.01.2020

«Всі шляхи ведуть до Риму!»
Театральні мініатюри

     Що ви знаєте про Римську імперію?А про її транспортну артерію? Дізнатися про це змогли учні 8 класу ЗЗСО № 251, прийшовши на першу зустріч «Театру науки» (в рамках об’єднання любителів науки «Територія Н») у Галерею мистецтв.
     Римські дороги  - найяскравіше свідчення сили та величі Римської Імперії Тож діти дізналися як високоякісно їх будували, як зводили різноманітні мости та який технологічний спадок, що використовується в наші дні, залишили нам римляни.
 
 
 

    Керівник Театру Олексій Смірнов запропонував любителям науки засвоїти цю інформацію у вигляді мініатюрних театральних постанов, відтворивши події тих часів. Учні перетворилися у легіонерів, варварів, римлян, на полководця Юлія Цезаря, на царицю Клеопатру, військового інженера Корнеліуса та інших персонажів. Вони відтворювали атаки, обговорювали на раді імператора будівництво доріг від Риму до Олександрії та інфраструктуру на пунктах відпочинку.
 
 

       Яскравим фінальним акордом зустрічі стало будівництво арочних мостів з  дерев’яних  брусків. Тож не пропустіть наступне заняття – буде цікаво!


 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter