19.02.2020

«Буду я навчатись мови золотої!»
Поетична вітальня
« У тій мові ми співали,
В ній казки казали,
У тій мові нам минувшість
Нашу відкривали».
С. Воробкевич

    Сила слова безмежна. Століттями мова народу була тією повноводною річкою, яку ми називаємо поезією.
    Тож справжнє свято  рідного слова відбулося сьогодні для вихованців ДНЗ № 175 мікрорайону Биківня, адже маленькі читачі запросили в гості письменницю, поетесу, перекладача, члена конгресу літераторів України – Віру Свистун.
 
 

    Пані Віра презентувала дитячу книгу «Теревені». Цікавинками для дітлахів стали в тій книзі ілюстрації, які за допомогою чарівного пензля «переклали» вірші Віри Свистун на різнобарвну мову власних вражень вихованці гуртка «Образотворче мистецтво» ОКЦ Деснянського району м. Києва під натхненним керівництвом Надії Соколюк.
 
 

    Поетеса своїми віршами «Роботящі долоньки», «Ні кота, ні хвоста», «Дивовижні чашки» залучила читачів до гри в риму, «повтори склади», «вимови скоромовку». Кожен вірш пані Віра починала з тлумачення слова і це допомогло дітям збагатити їх словниковий запас. А як сподобалась пісня «Театр, арена!», написана поетесою! Маленькі шанувальники  Віри Свистун почули наскільки українська мова багата і мелодійна.
    Дітлахи теж підготували вірші про нашу рідну мову. Емоційно, виразно, артистично декламували вони твори і відчувалось, що  діти люблять і свою країну, і українську рідну мову!  
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter