Нові надходження Список нових надходжень ЦРБ ім. П.А. Загребельного за 3 квартал 2020 року

Список нових надходжень ЦРБ ім. П.А. Загребельного за 3 квартал 2020 року

 

 

Сігел, Д. Дисципліна без драм. Як допомогти дитині виховати характер [Текст] : пер. з англ. / Деніел Сігел, Тіна Пейн Брайсон. – Київ : Центр учбової літератури, 2020. – 224 с.

Як домогтися, щоб підліток не сперечався з дорослими? Як уберегти дворічного малюка від небезпечних експериментів? Фахівці з нейропсихіатрії і дитячої та підліткової психотерапії переконані: коли ми закликаємо дітей до порядку, наше завдання – не забороняти і карати, а навчити їх – стверджують і переконливо доводять автори.


 
Алла Горська. Спалах перед світанком [Текст] : до 90-річчя від дня народження / Музей шістдесятництва ; упоряд. Олена Лодзинська. –Київ : ТОВ "Видавництво "Кліо", 2019. – 135 с. : іл., фото, портр.

Її називали душею українського шістдесятництва, безкомпромісність і мужність в обстоюванні власних переконань, жертовність і патріотизм Алли досі лишаються взірцем для кожного небайдужого серця.
До книжки увійшли світлини з родинного альбому Зарецьких із фондової колекції Музею шістдесятництва та архіву онуки художниці Олени Зарецької.

 
 
Сучасний танець [Текст] : основи теорії і практики : навч. посіб. / Ольга Олегівна Бігус та ін. – Київ : Ліра-К, 2020. – 263 с. : іл. – Включ. бібліогр.

У навчальному посібнику розглядається широке коло питань щодо історії і теорії сучасного танцю, висвітлюються виконавське та балетмейстерське мистецтво, художньо-естетичні пріоритети західноєвропейських танцювальних шкіл, а також питання методики професійної підготовки фахівця.
Навчальний посібник стане у нагоді студентам вищих навчальних закладів культури і мистецтв, викладачам, фахівцям-практикам у галузі хореографічного мистецтва.

 

Новий український правопис [Текст] : навч. посіб. – Київ : Центр учбової літератури, 2020. – 283 с. –Включ. покажч.

У даній роботі дається детальний огляд всіх правил нового українського правопису.
Книга призначається вчителям української мови, студентам і аспірантам філологічних факультетів вузів, а також широкому колу читачів, які прагнуть не тільки практично оволодіти новим українським правописом, а й засвоїти його теоретичні основи, розібратися в найважливіших правилах.

 

Горіха Зерня, Т. Доця [Текст] : роман / Тамара Горіха Зерня. – Київ : Білка, 2019. – 283 с. : іл.

«Доцю» називають головною книгою про Донбас під час війни. Книгою, яка дасть відповідь на питання, чи жіноче у війни обличчя. Наталя, Оля, Таня, Катя... Головна героїня носить одне з цих імен чи одразу всі. Або жодного. Просто Доця на псевдо «Ельф». Ця книга про людей, любов та уламки, які ще вчора були життям головної героїні. Тепер їй доводиться складати їх заново, проторувати собі новий шлях, який всуціль складається з вибору: поїхати або залишитися? опустити руки чи діяти? вижити чи боротися? замружитися або дивитися на світ широко розплющеними очима, закарбовуючи кожну мерзенну деталь?


 
Корній, Д. Місяцівна [Текст] / Дара Корній. – Харків : Віват, 2019. – 351 с. : портр. – (Художня література).

Альбіносів, таких як Тереза, називають людьми Місяця. Мама Василина, прагнучи врятувати її після автомобільної аварії, передає старовинний оберіг -лунницю, що багато століть супроводжує жінок із давнього шляхетного роду Коморовських. Однак після цього життя Терези кардинально змінюється: з настанням повні щось лихе наче вселяється в дівчину. Щоб здолати зло, Терезі доведеться розплутати страшні родинні таємниці, зазирнути в очі власному майбуттю та знайти своє призначення.


 

Лис, В. С. Острів Сильвестра [Текст] : роман / Володимир Лис. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. – 220 с. – Від Золотого письменника України.

Людина припливає на безлюдний острів, щоб покінчити зі своїм життям. Лунає фатальний постріл з рушниці. Фінал життєвої трагедії? Але виявляється, що це може бути початком химерної та захопливої історії, де переплітаються минуле і майбутнє, любов і боротьба за своє «я», шлях до себе й інших, втеча і повернення. Де тільки Пінга і Понг, зайці з дивного острова посеред лісового озера, здатні врятувати самогубця. Де можна виправити минуле і змінити майбутнє. Як це зробити?


 

Ще не в курсі, але... : прозобукет [Текст] / Марія Гулей та ін. – Київ : Академія, 2019. – 176 с.

Збірка оповідань, зовсім різних за настроєм, герої яких ні на кого не схожі. Та є між ними і спільне: вони ще не зовсім дорослі, а життя береться за них на повну. Їхні історії бентежні, небезпечні, прикольні. І тим вони цікаві.


 

Гілберт, Е. Місто дівчат [Текст] : роман / Елізабет Гілберг ; пер. з англ. Ганни Лелів. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. – 536 с.

Це інтригуючий роман про жіночу сексуальність і свободу, про відвагу бути собою і право жити так, як тобі хочеться. А ще - історія дуже незвичайного кохання, на яке наклала свою тінь війна; справжньої дружби, яку нелегко знайти, зрозуміти та оцінити, особливо в такому непростому і мінливому місті, як Нью-Йорк.


 

Бакман, Ф. Ведмеже місто [Текст] : роман / Фредрік Бакман ; пер. зі швед. Софії Волковецької. – Київ : Книголав, 2019. – 428 с. – (Полиця бестселер)

Новинка «Ведмеже місто» розповідає про багатогранну людську природу. У глухому містечку Бьорнстад колись вирувало життя, а зараз лишилось безробіття та безвихідь. Уся надія міста - юнацький хокейний клуб. На цьому виді спорту у Бьорнстаді зав’язані долі. День перемоги у матчі став найщасливіший для міста і клубу, але для Маї Еріксон і її батьків був найжахливішим та змінив усе. Тож жителі міста мають зробити вибір та вирішити, яку ціну вони готові заплатити за перемогу.


 
Кавагуті, Тосікадзу. Доки кава не охолоне [Текст] : роман / Тосікадзу Кавагуті ; пер. з англ. Наталії Гоїн. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. – 240 с.

У цій невеличкій кав’ярні вже понад століття подають найсмачнішу каву. Тут можна посидіти за філіжанкою цього гірко-солодкого напою, відволіктися від буденних проблем і… вирушити в подорож у часі. Щоб зустрітися з коханим, з яким вас колись розлучили кілометри. Чи отримати лист від чоловіка, який забув про вас через хворобу. Знову хоча б на мить побачитися із сестрою, яка загинула в автокатастрофі. У кожного свої причини побувати в минулому.
Проте є умова: встигнути повернутися в майбутнє, доки кава не охолоне…
 

Гіффін, Е. Усе, чого ми бажали [Текст] : роман / Емілі Гіффін ; пер. з англ. Наталії Савчук. – Харків : Віват, 2019. – 320 с. –(Художня література).

Це бентежний і емоційний роман про підліткові помилки і їхні наслідки; про батьків, які намагаються захистити дітей; про класову нерівність та расову дискримінацію, на які суспільство не повинно закривати очі. А ще це роман про кохання, вірність, моральні цінності та важливість вміти прощати рідних.

 

Мак'юен, І. Свій серед машин [Текст] / Ієн Мак'юен ; пер. з англ. Маші Семашиної. – Київ : Видавнича група КМ-БУКС, 2019. – 368 с.

Чарлі, раптово розбагатілий нероба, кохає Міранду, розумну студентку, яка приховує свої секрети. Маючи зайві гроші, Чарлі купує Адама — першу модель штучної людини. Разом із Мірандою вони конструюють його особистість, і нова людина, що постає, бездоганна майже в усьому — вродлива, сильна і розумна. Та коли між ними, майже неминуче, формується любовний трикутник, перед Чарлі та Міранда постають непрості моральні дилеми, на які вони мусять знайти відповіді.

 

Річмонд, М. Шлюбний договір [Текст] : роман / Мішель Річмонд ; пер. з англ. Олексія Чупи. – Харків : Фабула : Ранок, 2019. – 496 с. – (Світовий бестселер).

Вона — Еліс, молодий юрист, яка подає великі надії. Він — Джейк, успішний психотерапевт.
Разом вони чудова закохана пара, попереду у якої блискуче майбутнє. Та одного дня вони бездумно підписують один договір, і життя летить шкереберть.
Захоплива і дуже оригінальна історія випробування кохання.


 

Кіз, Д. Доторк [Текст] : роман / Деніел Кіз ; пер. з англ. Володимира Куча. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. – 256 с. – (Світовий бестселер).

Карен і Барні зазнали радіоактивного зараження. Кожен, хто проходить повз, боїться навіть випадково доторкнутися до них. Тепер подружжя Старків стало вигнанцями. Коли вони заходять до крамниці чи перукарні, їх відмовляються обслуговувати. Здається, ще трохи — і на них оголосять полювання. За що?
А Карен завжди мріяла стати матір’ю… Одного дня їх шокує несподівана звістка. Вона вагітна. Дитина може народитися не такою, як усі. Чи станеться диво?..
 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter