Гребінь, Вікторія. На Троєщині відкрили новий сучасний дитячий садок на 260 місць

Гребінь, Вікторія. На Троєщині відкрили новий сучасний дитячий садок на 260 місць [Текст] : [мер Києва Віталій Кличко відкрив новозбудований дитячий садочок № 327 на вул. Радунській, 7-Б, Деснянський район] // Хрещатик. – 2021. – 28 трав. (№ 20). – С. 3 : фот.
 
 
 
 
На Троєщині відкрили новий сучасний дитячий садок на 260 місць
 
На Троєщині відкрили новий сучасний дитячий садок на 260 місць У середу, 26 травня, мер Києва Віталій Кличко відкрив новозбудований дитячий садочок № 327, що знаходиться на вулиці Радунській,7-Б, у Деснянському районі.
 
До слова, раніше на цій території знаходилася стихійна парковка. Будівництво садочка розпочали у 2019 році. Нині всі роботи завершено, і садочок потужністю на 260 місць (14 груп) із 1 червня вже чекає на діток.
 
 
«Я все ретельно перевірив, у мене немає критичних зауважень. Наше ключове завдання — якісний продукт, який отримують кияни. Це — сучасний, гарний садок, із басейном, зі спортивним та музичним залами, танцювальним класом, з кабінетами логопеда і психолога, інтерактивною кімнатою. Також тут оснастили найсучасніший харчоблок з пароконвектоматами й медичний пункт», — зазначив міський голова Віталій Кличко. Кожна групова кімната простора, має свою унікальну назву — «Сонечко», «Пташенята», «Динозаврики» та поділена на зонування: ігрову зону, кухню, вбиральню, зону для відпочинку.
 
Особливу увагу привертає ігрова кімната з сенсором на підлозі.
 
«Облаштування такої кімнати сприяє як активному відпочинку дітей, так і пасивному. Якщо говорити про активний, то дітки можуть пограти в ігри, вивчити кольори, погодні умови, види спорту. Під час пасивного, можуть полежати на спеціальних матах або у сухому басейні з кульками, який, до речі, підсвічується різними кольорами Також є колба з рибками, а це теж значно заспокоює дитину. Загалом, завдяки цій ігровій кімнаті у дітей розробляється моторика рук, загальний психоемоційний розвиток, боротьба зі своїми страхами та фобіями, бо, можливо, деякі дітки чогось бояться, наприклад темноти», — розповідає завідуюча господарством дитячого садочка Валентина Лісова.
 
Дитячий садочок збудований за сучасними технологіями — будівля добре утеплена, повністю енергоефективна, обладнана системами вентиляції та опалення. Усе освітлення в садку — енергозберігаюче.
 
Для безпеки дітей та вихователів у закладі встановили камери відеоспостереження — як внутрішні, так і зовнішні, охоронну сигналізацію, систему протипожежного захисту, домофонний зв’язок при вході на територію і в будівлі.
 
Також у закладі створили комфортні умови для відвідувачів з інвалідністю. Територія садочка озеленена та облаштована ігровими майданчиками, з великою кількістю гойдалок, гірок.
 
Батьки вже можуть записувати дітей до садочку, який розпочне роботу із 1 червня.
 
«Я переконаний, що всі батьки хотіли б, щоб їхні діти відвідували саме такі сучасні садочки з такими комфортними умовами. Тому одним із завдань працівників садочку № 327 буде проводити батькам екскурсії та детально розповідати про усі сервіси та технології, що тут присутні», — резюмував міський голова Віталій Кличко. 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter