Віталій Кличко відкрив дев'ятий пляж з Блакитним прапором

Віталій Кличко відкрив дев'ятий пляж з Блакитним прапором [Текст] : [новий пляж «Чорторий» у Деснянському районі, що відповідає міжнародним стандартам якості послуг у місцях відпочинку на водних об'єктах] // Хрещатик. – 2021. – 22-25 черв. (№ 25). – С. 1 : фот.
https://khreshchatyk.kyiv.ua/uploads/2021/07/27/25.pdf
 
 
Віталій Кличко відкрив дев'ятий пляж з Блакитним прапором
 
23 червня пляж «Чорторий» отримав міжнародну екологічну відзнаку «Блакитний прапор» й став дев’ятим пляжем у Києві, що відповідає міжнародним стандартам якості послуг у місцях відпочинку на водних об’єктах.
 
«Блакитний прапор» вручили меру столиці Віталію Кличку. Він підняв його на щоглу поряд з прапорами Києва та КП «Плесо».
 
Віталій Кличко взяв участь у спортивній розминці, тренуванні лайфгардів «Пляжного Патруля» з рятування людини на воді, наданні першої допомоги на березі за допомогою дефібрилятора, яку проводили рятувальники на муляжі. Він також поспілкувався з киянами, які вже відпочивали на чистому, просіяному піску, що був підсипаний на пляж.
 
«У Києві стартує купальний сезон. Для відпочинку киян та гостей міста ми підготували 14 пляжів. Зокрема, капітально відремонтували пляж „Чорторий“ у Деснянському районі міста. І підняли тут „Блакитний прапор“. Цей пляж площею понад 5 гектарів відвідують мешканці Троєщини та Оболоні. І ми неодноразово отримували звернення про його благоустрій. Тепер пляж має зовсім інший вигляд — тут вирівняли площу, завезли пісок, встановили вбиральні й душові, облаштували медпункт та рятувальний пост, де працюють лайфгарди», — сказав Віталій Кличко.
 
Тож нині на пляжі «Чорторий» для відпочивальників створили ідеальні умови: тут є зони затінку — тенти, лави під деревами, сучасне освітлення, питні фонтани, душові й кабіни для перевдягання, медичний та рятувальний пости з обладнанням, служба «Пляжного патруля», тренажерний майданчик для силових вправ, урни та пункти для роздільного збору сміття, й найголовніше — чиста вода Дніпра й чудовий золотистий пісок.
 
Представники «Пляжного патруля» звернулися до мера з проханням розмістити на головних входах на пляжі столиці великі банери з інформацією про права й обов’язки лайфгардів, щоби кияни знали їх, й не сумнівалися в повноваженнях патрульних робити зауваження й наводити порядок. Мер Києва дав доручення вирішити цю проблему за тиждень, а на пляжах віднині чергуватимуть й також наглядатимуть за порядком патрулі «Муніципальної варти».
 
«У 2015 році влада Києва підтримала ініціативу „Пляжний патруль“ та створила новий формат рятувального сервісу на міських пляжах. Він довів свою ефективність. І сьогодні ми робимо наступний крок. Ми залучаємо до цієї роботи волонтерів, що є звичною практикою у багатьох країнах світу. Лайфсейвінг-рух — це яскравий мікс активностей, волонтерства, спорту та патріотичного виховання в умовах сучасного громадського простору, яким і є міський пляж. Ми знаємо, що багато киян хотіли б долучитися, і ми заохочуємо їх до цього», — додав Віталій Кличко.
 
Загалом на пляжах столиці облаштували 26 рятувальних постів. Безпосередньо на рятувальних постах у межах пляжів чергують близько 150 лайфгардів «Пляжного Патруля». Лайфгарди здійснюють постійне спостереження за водою, а також спільно із поліцією стежать за громадським порядком та безпекою.
 
До слова: міжнародну екологічну відзнаку «Блакитний прапор» цього року отримали дев’ять міських пляжів: «Дитячий», «Золотий», «Пуща-Водиця», «Веселка», «Венеція»,«Молодіжний», «Галерна», «Чорторий» і «Троєщина». В Україні таку відзнаку мають 18 морських та річкових пляжів. Три з них — в Одесі та Одеській області. Найбільше пляжів розташовано на території Дніпровського району — 9 пляжів: «Молодіжний», «Венеція», «Передмістна Слобідка», «Золотий», «Дитячий», «Райдуга», «Тельбін», «Центральний», «Веселка». В Оболонському районі — 2 пляжі: «Вербний» та «Пуща-Водиця». У Деснянському районі — 2 пляжі: «Чорторий» і «Троєщина». У Голосіївському районі — пляж «Галерна».
                                                                                            За матеріалами сайту «Вечірній Київ»
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter