09.03.2023

 
День народження Тараса Шевченка – це свято українського народу, що нагадує про невичерпну любов до Батьківщини, нездоланність та нескореність долі. І з нагоди цього урочистого дня працівники бібліотеки № 119 запросили юних читачів до чудового поетичного світу Великого Кобзаря, адже його поезії назавжди увійшли в дитяче читання, їх слухають в дитсадках, вивчають у школах, читають у бібліотеках.
 
Уривки з повісті С. Васильченка «У бур’янах», з повісті-казки Є. Білоусова «Тарасове перо», із оповідання І. Андрусяка «Нечиста сила», презентації «Дитинство Тараса» і «Тарас Шевченко-художник», мультфільм «Як Тарас Шевченко став зіркою» із серії «Книга-мандрівка. Україна» ознайомили школярів із цікавими подіями життя і творчості письменника, із його унікальними талантами та показали, як прагнення самої людини часто вирішують її подальшу долю.
Натхненно діти читали вірші Тараса Шевченка про незрівняну красу природи рідної землі та мрії про її вільне щасливе майбуття. А завершилася зустріч словами відомої української поетеси Ганни Черінь: «І ми складаємо в цей день Тарасові поклін. Слова його святих пісень для нас - СВОБОДИ дзвін!».
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter