10.03.2024

 
Немає місця на землі, де не лунали б вірші найвідомішого українського поета – Тараса Григоровича Шевченка. А сьогодні його ім’я на вустах у кожного, адже з дня народження митця виповнюється 210 років.

Вшановуючи пам’ять поета, ЦРБ ім. П. А. Загребельного провела (спільно з учнями ліцею №293) літературні читання «Вінок Кобзареві».
Діти читали свої улюблені вірші Шевченка, знайомилися з цікавими маловідомими фактами із життя великого поета. У цьому їм допомогла сучасна та стильна анімація «Як Тарас Шевченко став зіркою» від проєкту «Книга-мандрівка. Україна».
Також юні відвідувачі дізналися про Шевченка-художника, який володів всіма відомими на той час засобами графічного мистецтва і залишив по собі величезну мистецьку спадщину.
Пізнати краще Кобзаря допомогли дітям і сучасні пісні на слова Тараса Григоровича, які лунали під час тематичного майстер класу.
У наші буремні часи, коли українці всіма силами намагаються вберегти «садок вишневий коло хати», творчість українського генія допоможе перемогти у цій битві.
«Борітеся– поборете, Вам Бог помагає!».
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter