ЦРБ ім. П.А. Загребельного


 

26.04.2024

   Чорнобиль – рана України, яка попри роки не перестає боліти. Немає жодного українця, жодного європейця, а, можливо, й жодної людини у світі, яка б не чула про цю жахливу катастрофу. Тому наше завдання – не дати забути та зробити все, аби подібного ніколи не повторилося.
 
 

    ЦРБ імені П. А. Загребельного також докладає до цього зусилля. До міжнародного дня пам’яті Чорнобильської катастрофи у бібліотеці відбулася інформаційна година для дітей «Пекельний вогонь Чорнобиля».
 
 

    Розпочалася зустріч голосними читаннями тематичних віршів, які підготували наші юні відвідувачі. В них українські поети та поетки вдало описали, як мирний атом здатен перетворити життя тисяч людей на справжнє пекло. Далі школярі переглянули пізнавальне відео, звідки дізналися про масштаби шкоди аварії на ЧАС не лише для України, а й для усього світу. Особливо вразили дітей подвиги ліквідаторів наслідків аварії. Адже завдяки їхньому героїзму було врятовано безліч життів!
 
 

    І сьогодні життя українців та всієї європейської спільноти захищають наші воїни та воїнки. Аби їх підтримати, дітвора вирішила гуртом написати листи та намалювати малюнки, пронизані безмежною вдячністю нашим захисникам та захисницям.

 

25.04.2024

 
ЦРБ ім. П. А. Загребельного продовжує знайомити дітвору з найяскравішими митцями та мисткинями Києва. Нещодавно до бібліотеки завітала сучасна українська письменниця, редакторка та упорядниця – Оксана Давидова.
На зустрічі пані Оксана представила авдиторії свою нову дитячу повість під назвою «Привидуся». Книга оповідає про перші місяці повномасштабного вторгнення та окупації українського містечка, в якому мешкає Андрій із бабусею Аллою. Від свавілля російських окупантів потерпають не лише люди, а й привидка Явдуся, з якою заприятелював головний герой.
Як друзі допомагатимуть ЗСУ? Що утнуть недолугі російські окупанти? І ким насправді є Явдуся? Дізнайтеся, прочитавши захопливу повість «Привидуся»! Уже на полицях бібліотеки!
Досхочу насолодившись спілкуванням з пані Оксаною, діти утворили чергу з бажаючих підписати книгу та зробити селфі з письменницею.
 

23.04.2024

 
В бібліотеці ЦРБ ім. П. А. Загребельного затишно і водночас гамірно, а повітря наповнене  ароматом свіжої випічки, адже ми продовжуємо цикл заходів до Великодніх свят. Створити власний солодкий шедевр завітали маленькі деснянці, які разом з талановитою майстринею розмальовували та прикрашали пряникових кроликів, курчат, писанки та інші вироби на великодню тематику.
Дякуємо БФ «Карітас-Київ» за організацію заходу, результат у дітей неймовірний !!!
 

18.04.2024

 
ЦРБ ім. П. А. Загребельного продовжує популяризувати історію та культуру корінних народів України. У рамках проєкту «Крим: нескорена земля» відбувся історичний екскурс «Кримські татари: що ми про них знаємо» від Гульнари Абдулаєвої.
Гульнара Абдулаєва, історикиня, журналістка та письменниця кримськотатарського походження, розповіла авдиторії основи багатовікової етнічної історії кримських татар. Слухачі дізналися про три основні субетнічні групи, особливости їхніх осель, інтер'єру, побуту й кухні. Також гостя розвінчала безліч нав'язаних міфів та піділилася цікавими фактами про корінних жителів півострова. Наприклад, чи знали ви, що раніше існували кримські верблюди, а їхні власники обожнювали влаштовувати верблюжі скачки?
Наприкінці заходу відвідувачі бібліотеки ознайомилися з книжками, які дають можливість для читачів будь-якого віку довідатися і поміркувати про те, ким насправді є кримські татари, звідки вони взялися і яким чином сформувалися, як народ. А також досхочу поспілкувалися з пані Гульнарою.
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter