ЦРБ ім. П.А. Загребельного

01.02.2023

 
Щорічно у першу середу лютого світ відзначає цікаве й доволі молоде свято – Всесвітній день читання вголос.
Із захопленням та нетерпінням гуртківці «ВВС» чекали на зустріч із казковими героями у ЦРБ ім. П. А. Загребельного.
Діти поринули у неповторний світ читання книжок, сповнений пригод та приємних емоцій, ділилися враженнями та думками щодо прочитаного, читали вголос разом, спілкувалися між собою.
Наші читайлики мріяли, літали та творили в улюбленій бібліотеці.
 

23.01.2023

 
  Із великим задоволенням гуртківці "ВВС" взяли участь в голосних читаннях казок Сашка Лірника в ЦРБ ім. П. Загребельного.
 
 

  Народна мова казкаря занурила нас в колорит українського села та козацького побуту. Разом ми побували на вечорницях, дізналися, хто такі знахарі і чому "козацькому роду нема переводу?!"
 
 

22.01.2023

 
«Народ мій є! Народ мій завжди буде! Ніхто не перекреслить мій народ!» під таким гаслом у ЦРБ ім. П. Загребельного відбулася година державності, приурочена Дню Соборності України.
 
Змістовно та пізнавально про історичний шлях українського народу до незалежної соборної держави та про те, як у різні періоди Україна виборювала своє майбутнє, присутнім розповіла старший науковий співробітник Інституту історії НАН України Олександра Кудлай.
День Соборності України це нагадування, для всіх українців про те, що сила нашої держави в єдності українських земель, а сила народу в єдності людей.
 

09.11.2022

  У Королівство Його Величності  Слова потрапили учні 238 школи в День української писемності та мови, який відзначали  у ЦРБ ім. П. А. Загребельного. Дітки зустрілися з багатьма його мешканцями та згадали частини мови, синоніми, антоніми, фразеологізми.
 
 
 
 
  Школярі змагалися у мовознавчому турнірі, мовних забавлянках, відгадували мовні загадки та казки за жартом, створювали «німе кіно».
 
 

  Також діти продемонстрували яскраві акторські здібності в імпровізованому спектаклі за мотивами завіршованої казки Г. К. Андерсена «Чорнильниця і перо». Це були прекрасні хвилини духовного спілкування, які ще раз нагадали нашим маленьким читачам, що мова, як і Україна,  в нашому серці починається з кожного з нас.
 
 

02.11.2022

 
Творча, інтелектуальна літературна зустріч відбулася у ЦРБ ім. П. А. Загребельного. Гостя заходу, Наталія Дзюбенко-Мейс, презентувала свою книгу «Сковорода», присвячену до 300-річчя видатного філософа.
Як розповіла авторка, ідея книги виникла на тлі подій Майдану й російсько- української війни, коли постало бажання оцінити сучасні трагічні події з «історичної відстані Сковороди».
Говорили про життя та творчість Григорія Савича, розвінчували міфи і легенди про нього, адже пані Наталя використовувала точні та достовірні документи під час написання своєї книги-поеми. Згадували і Україну, і боротьбу з абсолютним злом, яке нині уособлює рашизм, і пошуки істини, про те, що хвилює українців і що в усі часи залишається головним і вічним.

Щиро дякуємо пані Наталі за презентацію книги, і читачам – за участь у розмові і щиру зацікавленість.
 

25.10.2022

 
25 жовтня є привід відзначити цікаве та оригінальне свято - Всесвітній день макаронів, яке святкують щорічно. З макаронів можна не тільки готувати смачні страви, але і створювати незвичайні декоративні вироби.
З цієї нагоди у ЦРБ ім. П. Загребельного для юних читачів було проведено майстер клас «Макаронне рукоділля». До справи підійшли креативно, кожен проявив свою фантазію та створив унікальну аплікацію. Дітям сподобалась така робота, адже вона розвиває дрібну моторику та дуже добре заспокоює у цей нелегкий для країни час.
 

13.10.2022

 
На творчу зустріч із сучасними поетами та прозаїками літературного об’єднання «Радосинь» ЦРБ ім. П. Загребельного зібрала любителів художнього слова. «Радосинці» – учасники  найпрестижніших конкурсів і фестивалів, відзначені літературними преміями і почесними званнями.
Своїми творчими доробками зі слухачами поділилися Інна Ковальчук, Леся Пронь та Євген Верхрадський, гуморист Сергій  Довженко. Море оплесків викликала сучасна поезія, пронизана хвилюючою темою сьогодення, а розмаїття веселих гуморесок – усмішку на обличчі присутніх.

Щиро дякуємо авторам за насолоду від ліричного слова та подаровані книги бібліотеці.

 
 

05.10.2022

 
Під час військового стану в країні важливою складовою безпеки людей є навчання населення навичкам надання першої допомоги.

В ЦРБ ім. П. А. Загребельного спільно з Центром комунікації та інформації відбувся тренінг із надання першої домедичної допомоги для громади Деснянського та Дніпровського районів.
Присутні ознайомилися та практично оволоділи навичками надання першої допомоги при масивній зовнішній кровотечі, раптовій зупинці кровообігу, порушенні прохідності дихальних шляхів, термічних опіках та при травмах із застосуванням на місці події найпростіших засобів до прибуття медичного працівника.
Після проходження тренінгу слухачі навчилися діяти в надзвичайних ситуаціях і надавати невідкладну медичну допомогу при різних життєво загрожуючих станах.
 

21.09.2022

 
В ЦРБ ім. П. Загребельного в рамках реалізації проєкту «Деснянський район на мапі міста Києва» відбулася презентація книги «Невідомі периферії Києва: Північне Лівобережжя» відомих київських краєзнавців Олександра Михайлик та Семена Широчина.
Автори книги познайомили відвідувачів з історією розбудови колишніх київських околиць, що охоплюють простір на північ від Броварського шосе та на схід від північної гілки залізниці. Присутні мали змогу подивитися унікальні світлини історичних поселень, що існували до початку сучасної забудови Вигурівщини – Троєщини, послухати розповіді про найцікавіші проєкти житлової забудови мікрорайонів.
Кожен з мікрорайонів масиву має свою власну цікаву історію та малознану архітектурну спадщину, про яку варто знати.
 

15.09.2022

 
У Центральній районній бібліотеці ім. П. Загребельного відновив свої заняття інтелектуально-розважальний клуб із фінансової грамотності «Вікеномі». Команда гравців знову в дії!
 Приєднуйтесь до нас щочетверга  о 11.00 за адресою вул. Теодора Драйзера, 6.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter