ЦРБ ім. П.А. Загребельного

21.12.2021

 
Школярі Деснянського району отримали заряд позитивних емоцій від зустрічі з київським поетом Павлом Браницьким в ЦРБ ім. П. А. Загребельного.
Автор володіє унікальним даром - віршувати прозові твори, зокрема, він представив завіршовану  казку Андерсена «Снігова королева». Театралізоване дійство за улюбленою книгою допомогло юним читачам зануритись  у чарівний світ цікавих персонажів, смішних діалогів, веселих мелодій та яскраво оформлених декорацій.
Завдяки чудовій грі та польоту фантазії діти змогли відчути себе справжніми героями «Снігової королеви»! Із великим захопленням та азартом юні розумники управлялися в акторській практиці та виконували ролі відповідно до сценарію, який так майстерно написав і обробив Павло Браницький.
 

20.12.2021

 
Для школярів Деснянського району в бібліотеці ім. П. А. Загребельного пройшла цікавезна зустріч із українською письменницею, літературною редакторкою Оксаною Давидовою.
Мегапозитивна авторка занурила дітлахів у чарівний світ книжок: розповіла, як народжується книжка, звідки з’являються ідеї для написання дитячих оповідань, показала, як створюються малюнки-ілюстрації.
Знайомство з книгою – це важливо і цікаво, а спілкування з  її автором – це ще  й позитивні емоції,  захоплюючі історії та щирі переживання!
 

17.12.2021

 
Грудень – щедрий на свята місяць. З особливою любов’ю та нетерпінням учні школи № 119 зустріли перше новорічне диво - День Святого Миколая.
У чарівній залі Галереї мистецтв ЦРБ ім. П. Загребельного панував святковий та веселий настрій, сповнений  цікавими конкурсами, вікторинами, декламацією віршів та побажаннями до  Святого Миколая.
Вважається, що загадане в цей святковий день будь-яке заповітне бажання обов’язково здійсниться! Тож мрійте сміливіше!!!
 

10.12.2021

 
Відвідувачі «Літературного кафе»  ЦРБ ім. П. Загребельного разом із героєм роману Ірвіна Шоу «Два тижні в іншому місті» пройнялися долею героя, якому випав шанс переосмислити своє життя, визначитися ким стати.
#ТижденьЧитання #ЗнайдиСвоюКнижку
 
 
 
 

03.12.2021

 
«Твори добро, бо ти людина», - під такою назвою у ЦРБ ім. П. А. Загребельного пройшла година доброти, на яку завітали вихованці Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Дніпровського району міста Києва.
Бібліотека, як простір інклюзивного дозвілля, створила максимально комфортну обстановку для своїх особливих читачів. Для дітей це було щось нове хвилююче і досі невідоме: просторі зали, чудові книжки, безліч різноманітних іграшок,  новорічна ялинка та яскраві лялькові герої. Але вони впоралися: спілкувалися, взаємодіяли, залюбки здійснили екскурсію до Галереї мистецтв. А на завершення дітлахів заохотили цікавим заняттям – майстер класом із виготовлення «Браслетиків дружби», завдяки якому малеча набралася гарного настрою, позитиву та неповторних емоцій.
Всім нам нелегко у сьогоднішній скрутний час, але пам’ятаймо, що поруч є люди, яким набагато гірше за нас. І ми можемо покращити їхнє життя своїм відношенням, небайдужим ставленням, усмішками і теплим поглядом.
І щоб жилося усім нам добре, у мирі та злагоді, необхідно щохвилини, щоденно творити добро!

 
 

02.12.2021

 
Зміна клімату – одна з найбільш гострих проблем в Україні та світі. Збільшення кількості аномальних погодних явищ призводять до загибелі людей та значних економічних втрат. Лише послідовні внутрішні заходи для пом’якшення змін клімату допоможуть у боротьбі з глобальним викликом.
 
Про відповідальність за збереження навколишнього середовища, важливість екологічного просвітництва співробітники ЦБС Деснянського району говорили з екологинею, членкинею ГО УЕК «Зелена хвиля» Санківською І.М.
Адже бібліотекарі не залишаються осторонь важливих екологічних проблем, беруть участь у реалізації Цілей сталого розвитку ООН, інформують своїх користувачів  про наслідки недружнього ставлення до природи. Саме тому лейтмотивом зустрічі сміливо можна назвати гасло «Почни з себе!»
 

30.11.2021

 
«Кожен подарунок, навіть найменший, стає
великим даром, якщо ти вручаєш його з любов'ю».

У. Уолкот

Забагато уваги не буває. Турботу, любов і піклування потребують усі без винятку. Але, найбільше їх потребують діти. Саме тому бібліокарі ЦРБ ім. П. А. Загребельного, у #Щедрийвівторок, долучилися до Всеукраїнської акції добрих справ. Заздалегідь закупили солодкі подарунки та цікаві книжки і завітали до Центру комплексної реабілітації для осіб з  інвалідністю Дніпровського району  міста Києва. Спостерігаючи за щирими, радісними емоціями дітей та їхньою цікавістю до книжок, виникає бажання робити такі свята частіше, бо вони – частинка нашого суспільства, а ми – творці їхнього щасливого життя.
#Щедримвівторок став і для безпритульних  тварин, для яких бібліотека закупила корм за кошти, виручені зі збору пластику та паперу. Дякуємо всім небайдужим, хто підтримав нашу акцію. Ми щиро віримо, що допомагати нужденним - обов'язок кожної людини і закликаємо вас творити добро разом із бібліотекою!
 
 

26.11.2021

 
В ЦРБ ім. П. Загребельного,  для працівників  бібліотек ЦБС Деснянського району, пройшов тренінг з підвищення кваліфікації із незвичною назвою «Ґудзик в контексті педагогічної взаємодії».
Про креативні інструменти взаємодії з користувачами, розвиток здатності до вироблення нових, оригінальних ідей  бібліотекарі дізналися від  викладачів кафедри дошкільної та початкової освіти Інституту післядипломної освіти Київського Університету імені Бориса Грінченка.
Дякуємо  нашим партнерам за невичерпне джерело фантазій,  енергію та творчій підхід, адже тільки один маленький ґудзик навчив нас крутим та цікавим прийомам роботи з дітьми!
 
 
 
 

31.10.2021

 
«Зима тривоги нашої позаду, До нас із сонцем Йорка літо повернулося».

Саме під таким гаслом пройшла зустріч учасників «Літературного кафе» в ЦРБ ім. П. Загребельного.
У приємній та затишній атмосфері поціновувачі творчості американського письменника-реаліста Джона Стейнбека змогли уявити «американську мрію». Поринули у «Стейнбековський» світ - яскравий і вигадливий, трагічний і прекрасний, складний і повчальний.
Приємне оточення, теплі горнятка запашного чаю та музика зробили цей вечір чарівним та незабутнім.
 

29.10.2021

 
В душі ми завжди будемо дітьми, тож іноді дуже потрібно радувати свою внутрішню дитину!І найкраще зробити це в день, коли зародилася анімація, як це зробили діти  з Деснянського районного в місті Києві центру соціальної служби в ЦРБ ім. П. Загребельного ?!
Юні читачі на святі «Казка в книжці й на екрані» поринули у чарівний світ мультфільмів, світ яскравих картинок, цікавих персонажів, смішних діалогів та веселих мелодій. Завдяки чудовій грі та польоту фантазії школярі змогли відчути себе справжніми героями  імпровізованого фільму. З великим захопленням та азартом юні питайлики вправлялися в акторській практиці та виконували ролі, відповідно до сценарію бойовика. Веселі, кумедні та симпатичні персонажі так захопили! А ви замислювалися про послідовність появи мультфільму та кіно – що було першим?
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter