ЦРБ ім. П.А. Загребельного

26.11.2021

 
В ЦРБ ім. П. Загребельного,  для працівників  бібліотек ЦБС Деснянського району, пройшов тренінг з підвищення кваліфікації із незвичною назвою «Ґудзик в контексті педагогічної взаємодії».
Про креативні інструменти взаємодії з користувачами, розвиток здатності до вироблення нових, оригінальних ідей  бібліотекарі дізналися від  викладачів кафедри дошкільної та початкової освіти Інституту післядипломної освіти Київського Університету імені Бориса Грінченка.
Дякуємо  нашим партнерам за невичерпне джерело фантазій,  енергію та творчій підхід, адже тільки один маленький ґудзик навчив нас крутим та цікавим прийомам роботи з дітьми!
 
 
 
 

31.10.2021

 
«Зима тривоги нашої позаду, До нас із сонцем Йорка літо повернулося».

Саме під таким гаслом пройшла зустріч учасників «Літературного кафе» в ЦРБ ім. П. Загребельного.
У приємній та затишній атмосфері поціновувачі творчості американського письменника-реаліста Джона Стейнбека змогли уявити «американську мрію». Поринули у «Стейнбековський» світ - яскравий і вигадливий, трагічний і прекрасний, складний і повчальний.
Приємне оточення, теплі горнятка запашного чаю та музика зробили цей вечір чарівним та незабутнім.
 

29.10.2021

 
В душі ми завжди будемо дітьми, тож іноді дуже потрібно радувати свою внутрішню дитину!І найкраще зробити це в день, коли зародилася анімація, як це зробили діти  з Деснянського районного в місті Києві центру соціальної служби в ЦРБ ім. П. Загребельного ?!
Юні читачі на святі «Казка в книжці й на екрані» поринули у чарівний світ мультфільмів, світ яскравих картинок, цікавих персонажів, смішних діалогів та веселих мелодій. Завдяки чудовій грі та польоту фантазії школярі змогли відчути себе справжніми героями  імпровізованого фільму. З великим захопленням та азартом юні питайлики вправлялися в акторській практиці та виконували ролі, відповідно до сценарію бойовика. Веселі, кумедні та симпатичні персонажі так захопили! А ви замислювалися про послідовність появи мультфільму та кіно – що було першим?
 

27.10.2021

 
По-домашньому затишна, чудова, креативна студія з проведення  тематично-осінніх майстер класів, різноманітні захоплюючі настільні ігри та новенькі, гарні книжечки зачекалися на дітей у ЦРБ ім. П. Загребельного.
Долучайтеся до нашого цікавезного дозвілля!!!
 

21.10.2021

 
Осінь! Довкола світ казковий, а ми говоримо про здоров’я! Усі зібрались тут : «Зе бест!» Тож, проведемо зараз КВЕСТ!

Такими словами почалася сьогоднішня весела, рухлива квест-пригода «Бережись немитих рук – кран з водою ліпший друг!» до Всесвітнього Дня миття рук. Цього разу із малечею ЗДО (ясла-садок) №797 бібліотекарі ЦРБ ім. П.А.Загребельного поновили гарну традицію : читали та обговорювали вірші, оповідання, казочки про те, як потрібно правильно мити руки.
Малюки побували у чарівній країні Охайності, де панувала пані Гігієна та всьому давала лад міс Чистюля. Разом з малятами - чепурятами вони провели крутяцький, мильно-бульбашковий, дослід «Миття рук з милом і без мила», і прийшли до висновку,  що миття рук допомагає не лише знищити хвороботворні мікроби, а й «змиває» неприємні спогади. А ви миєте руки з милом?!
 

19.10.2021

 
  Ти ніколи не лишаєшся наодинці, уявляєш? Ніколи-ніколи! Тебе щосекунди оточують трильйони крихітних бактерій, вірусів та грибків.
 
 

   У ЦРБ ім. П. Загребельного, у  своєрідній бібліотечній лабораторії,  19 жовтня відбулися  захоплюючі дослідження «Як діти мікробів бороли».
 
 

   У веселій та ігровій формі учні школи І-ІІІ ступенів №238, роздивляючись свої рученята через збільшуване скло, дізналися про мікробів-поганців. Цікавезна та яскраво ілюстрована книжечка Клер Імер «Хто живе в тобі. Історії про мікробів, для яких ти рідний дім!» стала неймовірним відкриттям для маленьких «чомучок». А повчальний мультик «Мудрої Сови» вкотре нагадав малечі, наскільки важливо слідкувати за гігієною та зміцнювати свій імунітет, аби не захворіти.
 Захід відбувся за проєктом «Читай, Україно!»


 
 

13.10.2021

 
В цей гарний, по-осінньому чудовий день до ЦРБ ім. П. Загребельного завітала відома волонтерка, талановита українська перекладачка та письменниця Тамара Горіха Зерня. Дебютний роман «Доця» авторки з незвичним псевдонімом вийшов друком влітку 2019, за короткий час здобув прихильників серед читачів, а також був відзначений спеціальною відзнакою «ЛітАкцент року – 2019» й авторитетною премією «Книжка року ВВС – 2019».
Сьогодні наші користувачі отримали унікальну можливість долучитися до розмови про те, як Тамара Горіха Зерня створює книги, про стереотипи і про ціну війни. Під час душевної, теплої та відвертої розмови  пані Тамара представила свою нову книгу «Принцип втручання», написану в жанрі детектива. І одночасно не-детектива. Це драма і комедія, смішна до сліз і зворушлива до ненависті історія.  Тож, читайте книги Тамари Горіха Зерня та  переживайте  усі події  разом з її неординарними героями!
Щиро вдячні нашій гості за щирість, відкритість та активну громадянську позицію!
 

12.10.2021

 
     Приємно, коли народні обранці цікавляться роботою закладів культури,турбуються про їх потреби та допомагають вирішувати проблеми!
    В ЦБС Деснянського району  12 жовтня відбувся конструктивний діалог між народним депутатом України Богданом Яременком та працівниками  бібліотечної системи. У невимушеній атмосфері відбувся обмін думками щодо подальшого розвитку бібліотек на Троєщині та Лісовому масиві, бібліотекарі ознайомили народного депутата зі своїми здобутками та  досягненнями.

    Наостанок Богдан Яременко подарував для користувачів бібліотек Деснянського району  розвиваючі ігри, які сприятимуть проведенню активного дозвілля сімей нашої громади, адже ігри для дітей - це не просто розваги, а й можливість набуття нового досвіду, знань і навичок.
 
Дякуємо за позитивні емоції і чудові подарунки нашим читачам!
 

06.10.2021

 
  Усі перемоги починаються з перемоги над собою, усі випробування життя вимагають зосередження сил, знань і вмінь, підготовки та бажання!

   В Галереї мистецтв ЦРБ ім. П. Загребельного, 6 жовтня 2021 року, в рамках підготовки до   30-го ювілейного Київського міського Фестивалю творчості «Повіримо у себе», пройшов натхненний майстер клас. В ньому взяли участь  вихованці  спеціалізованої школи-інтернату  № 26 Дніпровського району м. Києва та Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Деснянського району м. Києва
   Юні митці долучилися до створення своїх неповторних шедеврів, працювали за мольбертами та оволодівали новими техніками. Адже радість творіння відчувається вже з перших рухів пензля та змішування кольорів, а яскраві фарби додають настрою. 
   Дякуємо нашими партнерам, Київському міському центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Деснянського району м. Києва за  сприяння та допомогу в організації цього заходу.
 

05.10.2021

У нас для вас – Мобільна бібліотека!
 
      Сьогодні ЦРБ ім. П.А. Загребельного у дошкільному навчальному закладі
№ 797, що на Троєщині, провела драйвово-енергійний захід, присвячений Всесвітньому дню усмішки.
 
 
 

   Яскрава книжкова скринька з  чудовими дитячими книжками на  триколісному електровелосипеді  зібрала у дворі усіх його мешканців – великих і малих :  сьогодні бібліотекарі підготували для дошкільнят особливе свято, на якому панували гарний настрій та тільки позитивні емоції.
 
 
 

    Гасло «Зроби добру справу - допоможи з’явитися хоча б одній усмішці!» якнайкраще відображалося у всіх подіях цього Дня,  а розважальний квест  та закладинки – смайлики, які діти виготовили на згадку, нікого не залишили байдужими.
 
 

    Як завжди, цікаво оформлена Мобільна бібліотека, стала окрасою свята. Фантастичні, життєрадісні, серйозні, дотепні, цікаві книги... Хапайте та читайте!



 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter