ЦРБ ім. П.А. Загребельного

29.06.2021

 
  Друзі! У нас гарна новина! «Весела інженерна академія» розпочала свою роботу! Бажаєте проводити час корисно, цікаво та у веселій компанії? Тоді вам до нас! Академія працює щовівторка та щоп'ятниці з 12.00 до 13.00 у ЦРБ ім. П. А. Загребельного.
 
 
 
 
 

29.06.2021

 
   Мобільна бібліотека святкувала 25 річницю Дня Конституції України у парку «Я люблю мій парк» Деснянського району.
 
 
 

   Для відвідувачів свята бібліотека підготувала книжкове та ігрове «чaстування».  У меню свята було: «казкове асорті» («Казкова правова вікторина», гра «Виконуємо свої обов’язки»), «книжковий коктейль» (перегляд книг про Україну), «весела інженерна академія» та цікаві майстер класи.
 
 
 

  Під час святкування діти та батьки проявили себе ерудованими, веселими та ініціативними гравцями. А ще вони залюбки гортали сторінки яскравих книг з пізнавальною інформацією та спілкувалися.
 
 

   У цей урочистий день будемо щиро вірити у реальне втілення конституційних прав і свободу, зміцнення добробуту наших родин та еволюційний правовий розвиток нашої держави.
 
 

24.06.2021

 
   До Всесвітнього дня біженців за підтримки UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні та БФ «Рокада» відбувся дитячо - мистецький захід «Малюємо наші мрії» у рамках проєкту роботи з біженцями «Пізнай, прийми та руку простягни…».
 
 

   У затишній атмосфері бібліотеки діти біженців і переселенців  втілювали свої майбутні мрії на папері разом із художницею Катериною Рудаковою.
 
 

   Заходи, які проходять у рамках проєкту створюють можливості для підтримки та інтеграції біженців, привернення уваги до їх потреб та мрій.


 

23.06.2021

 
  Діти пришкільного табору Центру естетичного розвитку «Гармонія» взяли участь в інтерактивному заході «Люди і тварини. Уроки доброти».
 
 
 
 
   Під час якого юні читачі дізналися про історію взаємин людей та тварин, знання про утримання домашніх улюбленців та сучасні проблеми чотирилапих, відповідальне ставлення до тварин.
   На практиці діти засвоїли як поводитися поруч із безпритульною собакою і запобігти її укусу. Дружньо пограли в гру «Правильно чи хибно», обирали дієві способи допомоги безпритульним тваринам.
 
 
 

  Активні учасники отримали  у подарунок книги від бібліотеки. Дякуємо за співпрацю викладачу кафедри дошкільної та початкової освіти ІПО КУБГ Санковській Ірині та представниці проєкту «Біоетика» БФ «Щаслива лапа» Ганні Плаван.


 
 

09.06.2021

 
 
   У Міжнародний день друзів до бібліотеки завітала відома дитяча письменниця Ганна Коназюк на зустріч з вихованцями Центру естетичного розвитку «Гармонія». Разом з авторкою малята поринули в чудовий казковий світ веселих мишок. Дітям надзвичайно сподобалась казка, з задоволенням розглядали ілюстрації , задавали питання, говорили про те як добре мати справжніх друзів.
 
 
 
   На згадку про зустріч зробили фото з письменницею.     

 
 

31.05.2021

 
 
 Відвідувачі «Літературного кафе» познайомилися з історичною дилогією ретро-романів Марини Гримич «Клавка » та «Юра». Із гумором авторка передала настрій героїв, відчуття романтики, прогресу, надії на краще життя на тлі осіннього Києва 40-х та 60-х років. Переглянувши презентацію, літературні гурмани поринули у різні райони міста, вулиці, будівлі разом з героями. Усе це — як живе. Спогади про ті часи повернули наших читачів у молодість.
 
 
 

   До нових зустрічей у літературному кафе з новими героями!
 
 

24.05.2021

   У ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся профорієнтаційний квест «Хто я є завтра?» для учнівської молоді, за підтримки фахівця з центру підготовки та підвищення кваліфікацій Таврійського національного університету ім. В. Вернадського.

 

 
 
  Учасникам квесту було представлено презентацію спеціальностей та професій, ознайомилися з техніками методу сторітелінга і практикою проведення ігор з використанням «Колективного малювача». Шквал емоцій викликала рольова гра «Театр експромт», де кожен спробував себе у ролі актора.
 
 

    Молодь не лише змістовно провела дозвілля, але й яскраво продемонструвала єдність команд, інтелектуальні здібності та обізнаність про світ професій.

 
 

20.05.2021

У Всесвітній день черепах учасники гуртка «BBC» Book`s bridge for children» активно обговорювали : чому так важливо берегти й захищати увесь навколишній тваринний і рослинний світ, ознайомились з "Енциклопедію тварин" та грали у настільні ігри, які показують, що ми є частинкою великого світу.
 
 
 
 
 
 

11.01.2021

 Шановні користувачі!
 
Бібліотека пропонує скористатися послугою отримання книжок додому за попереднім замовленням.
 Каналами зв’язку для замовлення книжок є:
    -   електронна пошта : Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
- вебсторінка, через службу «Зворотній зв’язок» https://desnabib.kiev.ua/index.php?option=com_flexicontact&Itemid=80
- соціальна мережа  Facebook на сторінці бібліотеки  https://www.facebook.com/desnabib/
- телефонуйте: 80961343157; (044)546-90-45; (044)546-45-49
 


 

10.03.2020

«Леся Тищенко. Акварель, пастель»
Вернісаж

Відкриття масштабної  персональної виставки робіт народної художниці України Лесі Миколаївни Тищенко відбулося в Галереї мистецтв. Художниця однаково впевнено і натхненно працює в різноманітних жанрах: пейзаж, портрет, натюрморт. Навіть в ранніх творах вже відчувається цілком вправна рука, сформована доброю школою.
Особливим в творчості Лесі Тищенко є те, що вона зберігає в своїх роботах пам'ять про минулий час, людей та події, які можливо, залишаться для нас лише завдяки її творчості. Особливо емоційною частиною експозиції є художні полотна з «північного періоду роботи» художниці.
Кожен поціновував мистецтва знайде на виставці Лесі Тищенко картини, які торкнуть струни душі.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter